Tronsmart je spoločnosť, o ktorej si pravdepodobne nepočul. Zároveň je to spoločnosť, ktorú by si si mal zapísať na zoznam firiem, ktorým sa oplatí venovať pozornosť. Dvakrát tak to platí pri ich nabíjačkách či už do auta alebo klasicky do zásuvky.

Tronsmart QC3.0

Cena: 16,94 € | Kupón: SNHIDMTT

Do rúk sa mi dostala nabíjačka, ktorá o sebe tvrdí, že disponuje technológiou Qualcomm Quick Charge 3.0 a ponúka jednoduché a pohodlné nabíjanie zariadení či už cez klasické USB, tak aj cez USB C. Celková „sila“ nabíjačky? Parádnych 48 W.

Nabíjanie

Ako som spomenul, nabíjačka ponúka 2 porty pre nabíjanie tvojich zariadení, jedno klasické USB (napríklad pre smartfón) a druhé USB C (napríklad pre USB C notebook). Dobrou správou je, že môžeš používať oba porty na nabíjanie naraz bez toho, aby došlo k spomaleniu nabíjania jedného či druhého zariadenia.

Prvý 30 W (USB C) port disponuje štandardom USB PD (Power Delivery) a je schopný nabiť aj notebook, ako napríklad MacBook (2016) plnou rýchlosťou.

Druhý port (USB A 18 W) podporuje technológiu VoltiQ a Quick Charge od Qualcommu. V praxi to opäť znamená, že zariadenia podporujúce technológiu QC nabijete tak rýchlo, ako by ste k nim mali originálnu nabíjačku.

Len pre príklad, nabíjanie Galaxy S8 pribalená nabíjačka zvláda za približne 1 hodinu a 30 minút. S Tronsmart sme to dali za 1 hodinu a 40 minút. Takmer plná rýchlosť čo je vynikajúce.

Špecifikácia

  • Vstup: 100 – 240 V
  • Výstup:
    • PD port: DC 5V/3A 9V/3A 15V/2A (30 W max)
    • QC 3.0: 3.6 – 6.5 V/3A, 6.5 – 9V/2A, 9-12V/1.5 A (18 W max)
  • Váha: 106,6 gramov
  • Rozmery: 72 x 49 x 26,2 mm

Dizajn

Tronsmart je firma známa tým, že vyrába zariadenia, ktoré sú mimoriadne užitočné, dobre nacenené a dokonca aj pekné. Nabíjačka, ktorú som testoval je biela so sivým časťami. Jednotlivé porty sú dobre vyznačené a ľahko prístupné. Z tohto pohľadu nemám žiadne výhrady.

Kvalita spracovania

Podobne, ako pri dizajne, som ostal veľmi spokojný. Nabíjačka v ruke pôsobí prekvapivo pevne. Až tak pevne, že by si s ňou ľahko mohol niekomu vážne ublížiť (ak by si ju hodil). V podstate ide o jeden pevný kus (kvalitného) plastu, ktorý so mnou precestoval posledný mesiac a nič mu nie je.

Vzhľadom na to, že má nabíjačka (pôvodne) americkú koncovku som na ňu zakvačil adaptér do EÚ zásuviek, ktorý bol zabalený v balíčku a všetko funguje tak, ako má.

Záverom

Tronsmart QC3.0 nabíjačka je niečo čo by si mal zaobstarať každý majiteľ smartfónu či notebooku, ktorý sa nechce spoliehať len na jednu nabíjačku. Ponúka totiž pohodlie nabíjania niekoľkých zariadení naraz najvyššou možnou rýchlosťou a úžasnú kvalitu spracovania. Naozaj to je v porovnaní s pribalenými nabíjačkami poznať.

No a nakoniec, nabíjačka je bezpečná. Neprehrieva sa ani ona, ani zariadenia, ktoré som ňou nabíjal. Za mňa teda veľmi dobrá voľba, ktorá vám jedného dňa môže poriadne pomôcť.