Úvod Zaujímavosti Pozor na to, koľko času trávite hraním hier na mobile: Táto závisláčka...

Pozor na to, koľko času trávite hraním hier na mobile: Táto závisláčka to bude ľutovať do konca života!

Mladá žena doplatila na príliš silnú túžbu hrať čo najdlhšie.

0

Ak si myslíš, že príležitostné hranie Angry Birds alebo Candy Crush je zlé, prečítaj si príbeh 21-ročnej Wu Xiaojing zo severozápadnej provincie Číny, Shaanxi.

Xiaojing (nepravé meno pre ochranu identity) je, resp. bola skutočnou závisláčkou. Minimálne čo sa hrania smartfónových hier týka. Po 24-hodinovej hernej seánse skončila v nemocnici. Výsledok? Slepota na jedno oko.

Xiaojing pritom tvrdí, že hranie mobilných hier je jej jediné hobby, ktorému venuje všetok svoj voľný čas, vrátane víkendov či prebdených nocí. Hraniu obetuje nielen spánok, ale ako je evidentné z dnešného príbehu, aj zdravie.

21-ročná žena chodí na univerzitu, kde chce vyštudovať účtovníctvo. So štúdiom jej však v žiadnom prípade nepomôže fakt, že na jedno oko už nikdy neuvidí. Žena tvrdí, že zrak v ovplyvnenom oku jej pomaly odchádzal, až odišiel nadobro. Šanca na návrat aspoň čiastočného videnia je len 25 % až 35 %.

Počas jej bežného dňa vstane ráno o 6:30, hrá až do obeda, potom sa venuje v škole a keď sa z nej vráti, hrá až do pol tretej rána. Druhý deň vyzerá rovnako.