Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus reaguje na zbieranie osobných údajov. K spokojnosti užívateľov

OnePlus reaguje na zbieranie osobných údajov. K spokojnosti užívateľov

0

V priebehu minulého týždňa sme vás informovali o praktikách spoločnosti OnePlus, predmetom ktorých je zbieranie a odosielanie citlivých údajov zo zariadení ich zákazníkov. Na problematiku upozornil bezpečnostný expert Chris Moore.

Predstavitelia spoločnosti OnePlus, presnejšie generálny riaditeľ Carl Pei na tieto informácie reaguje, a to k spokojnosti užívateľov smartfónov OnePlus.

Generálny riaditeľ vysvetľuje, že zbieranie údajov je bežnou priemyselnou praxou. Spoločnosť zhromažďuje údaje z dôvodov optimalizácií užívateľského prostredia OxygenOS.

Vývojári chcú čo najlepšie porozumieť správaniu zariadenia a tomu, ako s ním užívatelia narábajú. Všetky údaje majú byť generované a nie je možné identifikovať konkrétneho užívateľa.

Všetky citlivé informácie zostávajú v spoločnosti OnePlus, ktorá ich neposúva tretím stranám. Odosielanie navyše prebieha cez zabezpečenú sieťovú infraštruktúru. OnePlus zhromažďuje údaje s úmyslom vylepšiť ponuku produktov a služieb.

Vypnutie odosielania údajov

Vysvetlenie je jedna vec, praktické kroky druhá. OnePlus prestanie zbierať údaje o telefónnych číslach, fyzických adresách zariadení a WiFi sieťach. Do konca októbra vývojári spoločnosti pripravia úpravu nastavení smartfónov OnePlus.

Po novom budete môcť súhlasiť alebo nesúhlasiť so zbieraním údajov o zariadení v rámci takzvaného programu skúseností. OnePlus prízvukuje, že berú ochranu osobných údajov vážne, oceňujú trpezlivosť užívateľov a ďakujú za spätnú väzbu.