Úvod Výrobcovia Nokia Nokia spúšťa pre svoje smartfóny verejné beta testovanie OS Android 8.0 Oreo!

Nokia spúšťa pre svoje smartfóny verejné beta testovanie OS Android 8.0 Oreo!

1
android oreo

Smartfóny značky Nokia bežia pod taktovkou čistej formy operačného systému Android, čo je prínosné pre promptné a pravidelné aktualizácie. Výrobca už prisľúbil uvoľnenie aktualizácie na najnovšiu verziu operačného systému Android 8.0 Nougat.

Uvoľnenie stabilnej verzie bude ešte nejaký ten piatok trvať, čo však nevadí. Vlastníkom smartfónov značky Nokia je k dispozícii verejné beta testovanie najnovšej verzie najpoužívanejšieho mobilného operačného systému.

To znamená, že si budete môcť OS Android 8.0 Oreo vyskúšať v predstihu. Pôjde však o nefinálnu verziu softvéru, ktorá by ale mala byť použiteľná bez väčších komplikácií. Tvorcovia vďaka testerom získajú patričnú spätnú väzbu, ktorá im pomôže s doladením posledných detailov.

Nokia
Nokia 8

Je ale dôležité vedieť, že sa otvorené beta testovanie týka iba vlajkového modelu Nokia 8. Vzápätí na to bude sprístupnené testovanie aj pre smartfóny Nokia 3, 5 a 6.

Do beta programu sa môžete prihlásiť na tejto adrese. Stačí vám preto Google účet, pár informácií a potvrdzovacích akcií. Následne obdržíte OTA aktualizáciu s novou verziou softvéru, ktorá vám bude doručená v priebehu najbližších 12-tich hodín od registrácie. Podľa prvých skúseností ale doručenie balíčka trvá podstatne kratšie.

Ak budete s OS Android 8.0 Oreo nespokojní, na rovnakej stránke z beta programu vystúpite a vrátite sa k pôvodnej verzii OS Android Nougat.