Úvod Výrobcovia Nokia Nokia 2 oficiálne predstavená: Absolútny základ s dvojdňovou výdržou

Nokia 2 oficiálne predstavená: Absolútny základ s dvojdňovou výdržou

5
Nokia 2
Dva dni výdrže v kovovom ráme za „stovku“ - Nokia 2

Aký smartfón si dokážete kúpiť za 99 eur? Popri zariadeniach z produkcie menej známych čínskych výrobcov to môže byť napríklad Nokia 2. Jej cena je práve spomínaných 99 eur a na trhu bude dostupná od polovice novembra. 

Cenu a dostupnosť by sme mali, teraz je dôležité, čo za ňu dostaneme. Nokia 2 bude absolútnym užívateľským základom, ktorý ulahodí nenáročným zákazníkom. Najskôr spomenieme to lepšie.

Smartfón pobeží pod hlavičkou čistého operačného systému Android vo verzii 7.1 Nougat. Novšia verzia systému je už slušne optimalizovaná, čiže by sa nemala príliš trápiť s nižším výkonom a skromnejšími pamäťami. Teda dúfame.

Druhým veľkým plus je 4100 mAh batéria, ktorá vzhľadom na nenáročnú výbavu zabezpečí dva plnohodnotné dni používania. Možno viac.

S Nokiou 2 si neužijete grafický náročné hry či obšírny multitasking. Svedčí o tom použitie procesorovej sady Snapdragon 212 (so 4G LTE). Ak si na ňu neviete spomenúť, pripomenieme, že bola predstavená pred dvoma rokmi. Jej štyri jadrá Cortex-A7 tikajú na maximálnej frekvencii 1,2 GHz.

Nokia 2
Nokia 2

Operačná pamäť RAM má kapacitu 1 GB a interné úložisko 8 GB. Záchrana v podobe microSD karty je prístupná. 5-palcový LPTS displej s HD 720p rozlíšením chráni vrstva odolného skla Gorilla Glass 3. Skromnejšie sú aj kamery. Vzadu nájdete 8 Mpx snímač a vpredu 5 Mpx ekvivalent.

Vzhľadom na cenu sa nemusíme baviť o prémiových materiáloch alebo dizajnových výstrelkoch, aj keď je pravdou, že Nokia 2 má kovový rám.

Čo je však podstatné, za dvojcifernú cenu môžete mať nový smartfón so zárukou, dvojdňovou výdržou a novšou verziou najpoužívanejšieho mobilného operačného systému. Prehliadanie online prostredia určite zvládne, komunikačné aplikácie detto a vďaka krytiu IP52 znesie aj nejakú tú vlhkosť a prach.

Nokia 2 dokazuje, že moderné mobilné technológie sú v súčasnosti naozaj dostupné veľmi širokému publiku. Nokia 2 určite zamieri aj na rozvíjajúce a trhy, akým je napríklad India. S ultra lacnou novinkou sa môžete zoznámiť na propagačnom videu nižšie.

Nokia 2