Úvod Návody NÁVOD: Takto nadobro vymažete svoj Facebook účet

NÁVOD: Takto nadobro vymažete svoj Facebook účet

1
facebook

Sociálna sieť Facebook môže byť skvelým nástrojom, ktorý vám umožní komunikovať s rodinou a priateľmi, obľúbenými stránkami, firmami, alebo osobnosťami.

Pre mnohých navyše slúži ako zdroj spravodajských, zábavných a vlastne akýchkoľvek informácií z vlastného okruhu záujmov.

Na druhú stranu, sú tu upozornenia, reklamy, udalosti, halda nepodstatných správ a od včera Prieskumník. Na primárnej nástenke s novinkami od včerajšieho dňa vidíte iba obsah zdieľaný vašimi priateľmi.

Okrem toho uvidíte, kto sa s kým začal priateliť, kto komentoval fotku z roku 2012 a pár ďalších, povedzme nepodstatných informácií. Na karte Prieskumníka uvidíte príspevky zo stránok, ktoré sledujete, alebo tie príspevky, o ktorých si Facebook myslí, že by sa vám mohli páčiť.

facebook
© Facebook – Zomri

Ak vás to už na Facebooku z nejakého dôvodu nebaví, poprípade chcete svoj voľný čas investovať iným smerom, existujú možnosti, ako sa svojej digitálnej identity na sociálnej sieti Facebook zbaviť.

Vypnutie účtu

Facebook vám dáva v podstate dve voľby. Svoj účet môžete vypnúť alebo vymazať. V prvom prípade váš profil zmizne zo sociálnej siete, no všetky údaje zostanú uložené na serveroch sociálneho giganta.

Facebook počíta s tým, že sa raz možno do jeho náručia vrátite. Vďaka týmto údajom tak dokážete svoj účet obnoviť do pôvodného stavu. Postup pre vypnutie účtu je nasledovný.

V pravom hornom rohu prostredia sociálnej siete kliknite na malú šípku, ktorá sa nachádza hneď vedľa ikony s otáznikom. V ponuke kliknite na položku Nastavenia a následne v spodnej časti stránky na Spravovanie účtu. Kliknite na Deaktivovať svoj účet a postupujte podľa pokynov.

facebook

Nezabudnite označiť možnosť Zrušiť zasielanie e-mailov. Facebook sa vás bude snažiť presvedčiť, aby ste v jeho vodách zostali. Ukáže vám pár fotiek priateľov s tým, že im budete chýbať. Omyl. Nebudete im chýbať.

facebook

Ak sa rozhodnete na Facebook vrátiť, stačí, ak sa prihlásite vašimi údajmi. Profil sa obnoví do pôvodnej podoby so všetkými náležitosťami.

Vymazanie účtu

Pokiaľ patríte medzi odvážnejších a chcete svoj profil nadobro odstrániť z Facebooku, postup je podobne jednoduchý. Pamätajte, že váš profil už nebude možné obnoviť.

Opäť kliknite na malú šípku v pravom hornom rohu užívateľského prostredia sociálnej siete a zvoľte Nastavenia. Pod poslednou položkou Spravovanie účtu vidíte nenápadný odkaz s textom Stiahnuť kópiu svojich údajov z Facebooku. Kliknite naň.

facebook

Pomocou tejto funkcie si môžete do počítača stiahnuť všetok obsah, ktorý ste kedy na Facebooku zdieľali. Potom prejdite v prehliadači na túto adresuhttps://www.facebook.com/help/delete_account.

Kliknite na tlačidlo Odstrániť môj účet a pokračujte podľa pokynov, ktorými potvrdíte vaše digitálne odhodlanie.

facebook

Facebooku môže odstraňovanie účtu trvať až 90 dní. Počas tejto doby bude váš profil pre ostatných užívateľov Facebooku nedostupný. Pozor, Facebook neodstráni správy, ktoré ste odoslali.

Adresáti ich budú mať stále zobrazené v doručenej pošte, čo však až takým problémom nie je. Poprípade môžete priateľov požiadať, aby tieto správy odstránili. Vaša digitálna Facebook stopa tak bude nadobro eliminovaná.