Úvod Výrobcovia Bohatnú obrovskou rýchlosťou: Toľkoto zarábajú TOP firmy každú sekundu!

Bohatnú obrovskou rýchlosťou: Toľkoto zarábajú TOP firmy každú sekundu!

1
© MortenEng21 / deviantart

Asi je každému jasné, že príjmy popredných technologických a digitálnych spoločností dosahujú závratných výšok. Tieto spoločnosti zároveň investujú podstatnú časť svojich prostriedkov do výskumu a vývoja, čo je veľmi dôležité.

Za posledný štvrťrok sa ekonomicky darilo hlavne spoločnostiam Microsoft, Alphabet (Google) a Amazon. Poslednému menovanému lídrovi stúpli v treťom štvrťroku tržby o 34 percent, a to na sumu 43,7 miliárd dolárov.

V porovnaní s minulým rokom ale čisté zisky Amazonu klesli o 40 percent. Dôvod je jednoduchý. Amazon investoval do výskumu a vývoja podstatne viac prostriedkov, ako tomu bolo v predchádzajúcom období.

Patrí mu tak investičné prvé miesto s výdavkami na úrovni 17,4 miliardy dolárov. Medzi technologické spoločnosti sa vtesnala automobilka Volkswagen, ktorej prislúcha druhé miesto s investíciami vo výške 15,1 miliardy dolárov.

Nasleduje Alphabet (Google – 14,5 mld. USD), Intel (12,8 mld. USD) a kórejský Samsung s investíciami vo výške 12,8 mld. USD.

Minimálne na pohľad zaujímavejšie vyzerá akumulácia tržieb a výnosov technologických spoločností, ktorú môžete sledovať v reálnom čase, doslova každú sekundu.

kolko zarobi

Takýto pohľad sme vám ponúkli už v minulom roku, no pôvodný zdroj grafického zobrazenia tržieb technologických spoločností už nefunguje. Nahradil ho ale nový interaktívny web, kde pribudlo pár ďalších spoločností ako Airbnb, Uber či Spotify.

Hru vysokých čísiel vidíte v texte. Lepší pohľad sa vám naskytne priamo na webe portasgroup.com/internet-giants. Do pozornosti by sme dali napríklad Facebook a rozdiel medzi jeho príjmami z desktopového a mobilného prostredia.

Mobilné zaradenia generujú podstatne viac prostriedkov ako klasické počítače. Na druhú stranu, taký Twitter alebo Spotify napriek schopným tržbám neprofitujú. Pod grafikou navyše uvidíte, aký objem tržieb spoločnosti zaznamenali od doby, kedy ste interaktívny web navštívili.

Ďakujeme za tip, Jordan