Úvod Konkurencia Apple Analytik: TrueDepth kamera na iPhone je niekoľko rokov pred Androidom

Analytik: TrueDepth kamera na iPhone je niekoľko rokov pred Androidom

1

iPhone X je určite jeden z najzaujímavejších smartfónov z rodiny telefónov vyrábaných spoločnosťou Apple. Podľa jedného analytika, ktorého slová je dobré brať vážne však môže byť ďaleko pred Android zariadeniami. Tým analytikom nie je nikto iný ako Ming-Chi Kuo z KGI Securities.

Podľa pána Kua je nový kamerový systém na iPhone X, zvaný aj TrueDepth, tak sofistikovaný, že je celého 2,5 roka pred jeho Android konkurenciou. iPhone X má byť podstatne lepší nielen vo funkcionalite, ale aj v samotnom UX celého systému.

Analytici, okrem iného, pracujú aj s odhadom, do koľkých rokov by zvyšok výrobcov mohol „okopírovať“ takúto funkcionalitu. Doteraz sa počítalo s tým, že to budú schopní naštudovať a nasadiť do svojich zariadení do jedného až dvoch rokov. Nové výpočty však naznačujú, že to môže trvať ešte dlhšie.

Pre Apple sú to teda dobré, no však aj zlé správy. Práve tak komplikovaný kamerový systém má stáť za zhoršenou dostupnosťou novinky, čo môže mať hlavne pred Vianocami neblahý dopad na predajnosť. Prvé kusy budú dostupné 3. novembra, zvyšok až po novom roku.