Úvod Huawei Huawei Mate 10 Huawei Mate 10 pôjde po krku Galaxy Note 8. A nielen vysokou...

Huawei Mate 10 pôjde po krku Galaxy Note 8. A nielen vysokou cenou a fotoaparátom

0

Predstavte si, že váš smartfón môže zároveň slúžiť aj ako počítač. Ono si to ani predstavovať nemusíte. Stačí do vyhľadávania Google napísať Samsung DeX a hotovo. S podobným konceptom má vyrukovať aj Huawei, v rámci premiéry modelu Mate 10.

S prekvapivými informáciami prišiel populárny francúzsky technologický portál frandroid.com.

Tak ako Samsung DeX (recenzia TU), aj zatiaľ bezmenná novinka od Huawei bude používať pre pripojenie smartfónu k monitoru a klávesnici dokovaciu stanicu s rozhraním DisplayPort. Jednoduchšiu prácu na počítači tak pohodlne pokryje kapacita smartfónu Huawei Mate 10.

Podobné riešenie sme videli už v roku 2011 a volalo sa Motorola Atrix. Microsoft pre zmenu nazval obdobný užívateľský prostriedok ako Microsoft Continuum. Detaily nateraz známe nie sú, čoskoro sa ich ale dozvieme. Teda ak sa existencia takéhoto príslušenstva od Huawei potvrdí.

Mate 10 Pro
Takto by mal vyzerať Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 bude silnou konkurenciou pre Galaxy Note 8 aj v oblasti mobilnej fotografie. Duálny senzor smartfónu Galaxy Note 8 dokáže zhotoviť doslova úžasné fotografie. Huawei má eso v rukáve, ktorým je renomovaná spoločnosť Leica.

Zo spolupráce môže vzísť najlepší duálny fotoaparát na trhu. Obzvlášť, ak zoberieme na vedomie 20 Mpx rozlíšenie primárneho snímača, vysokú svetelnosť (f/1.6) oboch šošoviek a prepracovaný softvér pre spracovanie obrazových údajov. Samozrejme, skutočnú kvalitu preveria až praktické testy.

Pokiaľ by ste si chceli Huawei Mate 10 zadovážiť ako lacnejšie vlajkové riešenie, veľmi nepochodíte. Roland Quandt‏ z WinFuture.de avizuje, že európska cena modelu Mate 10 Pro hravo preskočí sumu 900 eur. Cena by sa mala pohybovať niekde okolo súm 930 – 940 eur.

Huawei Mate 10 tak zahrá prvú ligu po všetkých stránkach. Minimálne jeho Pro verzia. Veríme, že sa všetky zatiaľ stále neoficiálne superlatívy potvrdia 16. októbra v Nemecku, kde bude nová vlaková loď s logom Huawei predstavená.