Úvod Huawei Huawei Mate 10 Huawei Mate 10 Pro vyzerá úžasne. Pozri sa na zverejnený render!

Huawei Mate 10 Pro vyzerá úžasne. Pozri sa na zverejnený render!

3
Mate 10 Pro

Huawei už 16. októbra vytasí nové high-end zbrane. Množné číslo je pritom viac než trefné. Čínska spoločnosť nepredstaví len jeden smartfón, ale možno až štyri. Hlavné duo Mate 10 a Mate 10 Pro ešte doplní Mate 10 Lite a prémiová edícia Porsche Design.

O prvom, respektíve o prvých dvoch modeloch toho už vieme dosť. Niekoľkokrát sa na verejnosti objavila základná špecifikácia, pár detailov prezradili samotní predstavitelia spoločnosti a snímka predného panela prezradila, aký displej môžeme očakávať.

To, ako bude Huawei Mate 10 Pro vyzerať, prezradil spoľahlivý technologický informátor Evan Blass. Evan zverejnil render, ktorý zobrazuje Huawei Mate 10 Pro rovno v troch farebných prevedeniach.

Aj keď je dizajn skôr subjektívnou záležitosťou, musíte uznať, že Mate 10 Pro nezostane vďaka svojmu prevedeniu v tieni konkurencie. V prvom rade tu je obrovský displej, ktorého rohy nie sú zaoblené.

Veľmi štíhle rámiky dokázali poňať maximálne tak logo výrobcu. Snímač odtlačkov sa presunul na zadnú stranu, ktorá je taktiež zaujímavá. Huawei Mate 10 Pro spoznáte na prvý pohľad práve vďaka originálnemu prevedeniu zadnej strany.

Mate 10 Pro

Všetky hlavné prvky sú zarovnané v jednej línii, pričom oblasť s fotoaparátmi tvorcovia ozvláštnili zvýrazneným predelom s textúrou v odtieni celkového farebného prevedenia smartfónu. V tomto prípade vidíme sivú, modrú a hnednú. K dispozícii bude určite viac farieb, podobne ako pri zariadení Huawei P10.

Parametre

Už je viacmenej isté, že Huawei Mate 10 / Mate 10 Pro poženie čipset Kirin 970 spolu s minimálne 4 GB kapacitou operačnej pamäte a 64 GB úložiskom. Vyššie verzie zrejme ponúknu 6 GB RAM so 128 GB úložiskom, poprípade s až 256 GB pamäťou.

Radi vidíme 4000 mAh kapacitu batérie. Galaxy Note 8 aj LG V30 používajú 3300 mAh akumulátor. Displej? 6-palcová uhlopriečka, pomer strán 18:9 a rozlíšenie 1440 x 2880 pixelov.

mate 10 Pro

Dva fotoaparáty Leica s optikou Sumilux-H budú pracovať s 20 Mpx rozlíšením a vysokou svetelnosťou f/1.6 (primárny senzor). Huawei tak dobene LG V30, ktorý takto nízku clonu priniesol ako prvý.

Pochopiteľne, prítomná bude aj technológia rýchleho nabíjania, istý štandard odolnosti (zrejme IP67), najnovšia forma operačného systému Android s EMUI UI či kvalitná selfie kamera.

Huawei Mate 10 nie je smartfón

Huawei Mate 10 je smartfón. Opak tvrdí iba promo video, ktorým výrobca na ešte oficiálne nepredstavené zariadenie láka. Podľa výrobcu nebude Huawei Mate 10 inteligentným mobilným telefónom, ale inteligentným strojom.

Huawei svoju najnovšiu vlajkovú loď prešpikuje systémom strojového učenia, ktorý toho, zatiaľ teoreticky, dokáže veľa. Smartfón bude sledovať vaše užívateľské návyky na základe ktorých sa naučí pracovať tak, aby vám vždy čo najlepšie vyhovel.

Základy umelej inteligencie dokážu lepšie riadiť spotrebu energie, výkon, doručovanie informácií či odporúčanie aplikácií a iných, pre vás dôležitých údajov a prvkov. Strojové učenie napríklad lepšie pochopí snímanú scénu, na základe čoho dostanete z high-end hardvéru fotoaparátov ešte dokonalejšie snímky.

Presný prínos systému strojového učenia snáď tvorcovia priblížia počas oficiálneho predstavenia, ktoré sa odohrá 16. októbra v Nemecku. Cena zatiaľ známa nie je a asi ani byť nemusí. Je jasné, že model Mate 10 Pro bude hrať prvú ligu aj s cenovkou.

Spomínané promo video si môžete pozrieť nižšie.