Úvod Huawei Huawei Mate 10 Kapacita batérie pre Huawei Mate 10 potvrdená. Prekoná nedávnu konkurenciu

Kapacita batérie pre Huawei Mate 10 potvrdená. Prekoná nedávnu konkurenciu

2
Mate 10 Pro

Do skladačky menom Huawei Mate 10 zapadla ďalšia potvrdená časť. Čínsky gigant pri svojej novej vlajkovej lodi nepodcení výdrž na jedno nabitie a do útrob zariadenia natlačí batériu s nadštandardnou kapacitou. 

Huawei Mate 10 síce zatiaľ oficiálne nepoznáme, no časť z jeho charakteristiky už je potvrdená. Predstavitelia spoločnosti potvrdili použitie veľkého displeja s minimálnym orámovaním, ternom je čipset Kirin 970 a taktiež ultimátna kamera s podpisom renomovanej spoločnosti Leica.

Čo bude tento kolos držať pri živote? Akumulátor so 4000 mAh kapacitou. Výrobca totižto zverejnil ďalší propagačný materiál pre Mate 10, ktorého predmetom je práve spomínaná kapacita batérie.

huawei mate 10

Pohľad na nedávno predstavenú konkurenciu hovorí jasne. Samsung Galaxy Note 8 disponuje 3300 mAh batériou, LG V30 detto, Google Pixel 2 XL má 3520 mAh akumulátor a napríklad taká Sony Xperia XZ Premium má 3230 mAh batériu. Ligotavý HTC U11 poháňa 3000 mAh akumulátor.

Vtesnať do útrob batériu s nadštandardným objemom nie je jednoduché. Výkonné komponenty zaberajú časť priestoru a pri vrcholovej triede je nutné brať ohľad na dizajn a hlavne príťažlivú štíhlosť konštrukcie.

Špičkový fotoaparát aj výkonný procesor si príliš neužijete, keď vám v užívaní zabráni notifikácia o vybitej batérii. Huawei Mate 10 bude tak prešpikovaný systémom strojového učenia, že výrobca o tomto zariadení nehovorí ako o smartfóne, ale ako o inteligentnom stroji.

Strojové učenie by malo zabezpečiť efektívne narábanie s energiou a výkonom zariadenia, čiže môžeme očakávať skvelú výdrž na jedno nabitie. Či sa stane skutočnosťou samozrejme preveria až prvé testy.

Huawei Mate 10 bude predstavený 16. októbra 2017 na európskej pôde v Nemecku.