Úvod Výrobcovia Huawei Huawei AppStore príde do Európy. Nájdeme v ňom aplikácie, hry a video...

Huawei AppStore príde do Európy. Nájdeme v ňom aplikácie, hry a video obsah

0
Huawei P10 Lite

Včera sa v nemeckom meste Berlín konala konferencia Huawei Eco-Connect, počas ktorej došlo k zaujímavému oznámeniu. Huawei otvorí svoj obchod s digitálnym obsahom Európanom.

Európa bude vôbec prvým trhom mimo Číny, kde bude Huawei AppStore k dispozícii. Predstavitelia spoločnosti Huawei hovorili o nových digitálnych službách, kľúčových partnerstvách s vývojármi hier a aplikácií, ako aj s poskytovateľmi video obsahu.

Organizácia Huawei Developer Alliance už združuje viac ako 240 000 vývojárov, ktorým bolo v minulom roku vyplatených za ich prácu dovedna 400 miliónov dolárov. O kvalitný obsah by tak nemala byť núdza.

Huawei AppStore
Huawei AppStore

Okrem obchodu Huawei AppStore poputuje do Európy aj služba Huawei Video Service. Spoločnosť odvážne tvrdí, že bude bezplatná, plná globálneho a aj lokálneho obsahu. Informácie nie sú konkretizované, preto si na upresnenia budeme musieť počkať do prvého štvrťroka 2018.

Práve v tomto období majú digitálne produkty vstúpiť na európsky trh. Taktiež nie je známe, ktorých európskych krajín sa iniciatíva dotkne. Snáď tá naša vynechaná nebude.

Všetky smartfóny značiek Honor a Huawei, ktoré prídu na európsky trh v prvom štvrťroku 2018, budú mať nainštalované služby AppStore a Video Service už od výroby.