Úvod Výrobcovia HTC HTC U11 Life s čistým OS Android Oreo spoznáme 2. novembra. Čo...

HTC U11 Life s čistým OS Android Oreo spoznáme 2. novembra. Čo ponúkne a koľko bude stáť?

3
htc u11
HTC U11

Spoločnosť HTC si na 2. novembra naplánovala tlačové podujatie, na ktorom nám s najväčšou pravdepodobnosťou ukáže dva nové smartfóny. HTC U11 Plus doplní cenovo zaujímavejší a kompaktnejší HTC U11 Life. 

HTC U11 Life bude súčasťou programu Android One, čiže príde s úplne čistou formou operačného systému Android. Navyše pôjde o najnovšiu verziu Android Oreo.

Dizajn sa bude niesť v duchu súčasného vlajkového modelu HTC U11. V hrubšej brade sa usídli snímač odtlačkov s kapacitnými tlačidlami a 5,2-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením prekryje vrstva odolného skla Gorilla Glass.

Dobre to vyzerá pod kapotou. Čipset Snapdragon 630 ako rozumný kompromis medzi výkonom a výdržou bude pracovať s 3 GB operačnou pamäťou a 32 GB úložiskom. Počíta sa aj s verziou 4 GB RAM / 64 GB ROM. Zariadenie odolá vode a prachu v rámci krytia IP67.

htc u11 life
HTC U11 Life

Napriek zameraniu dostaneme nadštandardný fotoaparát. Vlastne fotoaparáty. 16 Mpx jednotka so svetelnosťou f/2.0 dokáže zosnímať aj 4K videá, obsahuje HDR režim a možnosť ukladania do bezstratového formátu. Pozor, rovnaký 16 Mpx snímač by sme mali nájsť aj na prednej strane.

USB typ C port neposlúži iba pre nabíjanie 2600 mAh batérie. Pribalené slúchadlá HTC uSonic s aktívnym potláčaním okolitého hluku zapojíte práve cez tento konektor. Ak by predsa, bezdrôtové slúchadlá pripojíte vďaka technológii Bluetooth 5.0.

Cena

Popredný nemecký technologický server winfuture.de zverejnil ceny, s ktorými HTC U11 Life obsadí západoeurópske trhy. Verzia s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom by mala stáť 369 eur. Pamäťovo bohatší typ dostane cenovku tesne pod úrovňou 400 eur.

HTC U11 Life nie je jediným nedávno predstaveným smartfónom, ktorý láka na čistú, rýchlu a pravidelne aktualizovanú formu operačného systému Android.

Do triedy Android One patrí aj nedávno predstavený Xiaomi A1, ktorý vychádza z modelu Xiaomi 5X, a Motorola Moto X4 (389 €). Xiaomi súperov tradične eliminovalo cenou, keďže smartfón Xiaomi A1 stojí iba okolo 200 eur.

Parametre všetkých troch nedávno predstavených Android One zariadení sú veľmi podobné. HTC U11 Life ale zo všetkých ponúkne asi najlepšiu výbavu. Aj keď sa nám prostredie HTC Sense páči, kombinácia s čistým OS môže mať svoje „Google Pixel čaro“.

Potvrdené vlastnosti prinesieme 2. novembra, hneď po oficiálnom predstavení.