Úvod Zariadenia Smartfóny Google Pixel budú predstavené už zajtra! Snímka predných skiel potvrdila ich...

Smartfóny Google Pixel budú predstavené už zajtra! Snímka predných skiel potvrdila ich prevedenie

10
google pixel
Približne takto by mal vyzerať Google Pixel 2 XL © AndroidPolice

Spoločnosť Google finišuje s prípravami zajtrajšej technologickej konferencie, ktorá bude zameraná na hardvér. Hviezdami budú nové generácie smartfónov Google Pixel a možno toho uvidíme viac. 

Nové generácie s rokom narodenia 2017 ponesú rovnaké označenia s odkazom na druhú generáciu, Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL.

Obe zariadenia budú pochádzať z high-end kategórie. Obe poženie čipset Snapdragon 835, 4 GB operačná pamäť a 64 GB interné úložisko. V prípade väčšieho modelu môže kapacita operačnej pamäte ešte narásť.

Očakáva sa použitie nového 12 Mpx snímača (žiadne duálne prevedenie), ktorý v kombinácii so softvérom od Google ponúkne takmer dokonalú obrazovú kvalitu. Už minuloročné Pixely zožali ovácie za výnimočné fotografie.

Google Pixel 2

Nové referenčné inteligentné telefóny od Google majú ambíciu atakovať prvé priečky štandardu DxOMark Mobile, ktoré ovládli smartfóny iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Zariadenia odolajú vonkajším vplyvom vďaka krytiu IP67.

Zabudnúť budeme musieť na 3,5 mm jack. Postačiť nám tak iba USB typ C. Spoločnosť Google odkúpila mobilnú divíziu HTC, ktorá mala na svedomí výrobu vlaňajších generácií.

V oboch modeloch by sme mali nájsť na tlak citlivý rám, pomocou ktorého budeme môcť ovládať isté funkcie zariadenia. Tento nový spôsob interakcie predviedlo práve HTC pri vlajkovom zariadení HTC U11.

Samozrejmosťou bude najnovšia verzia operačného systému Android 8.1 Oreo s garantovanými rýchlymi aktualizáciami softvéru.

Avizované ceny

  • Google Pixel 2 64 GB – 649 USD
  • Google Pixel 2 128 GB – 749 USD
  • Google Pixel 2 XL 64 GB – 849 USD
  • Google Pixel 2 XL 128 GB – 949 USD

Rozdiel

Medzi oboma zariadeniami bude väčšia medzera, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Dizajn, displej a aj cena sa budú líšiť. Vzhľad nadobro potvrdili ochranné sklá pre displeje oboch zariadení.

Google Pixel dostane do výbavy displej s 5,0-palcovou uhlopriečkou, hrubou bradou a čelom. Zatiaľ nie je úplne jasné, s akým rozlíšením a technológiou bude displej menšieho Google Pixel pracovať. Pri danej uhlopriečke by obstálo aj FHD 1080p rozlíšenie. Dúfame, že pôjde o OLED panel.

google pixel

Vyššia a krajšia sestra z dvojičiek záujemcov zláka na OLED displej so 6,0-palcovou uhlopriečkou, pomerom strán 18:9 a minimom rámikov. Displej, ako aj celé zariadenie, vyrobí kórejské LG.

Google Pixel 2 XL by mal vychádzať z modelu LG V30, aj keď bude zrejme hranatejší. V ochranných sklách si môžete všimnúť dva výrezy, ktoré uvoľnia cestu zvuku zo stereo reproduktorov.

Ďalšie zariadenia

Google možno predstaví menšiu verziu domáceho asistenta, reproduktora Google Home. Google Home Mini sa na pódiu môže ocitnúť spolu s inovovanou VR súpravou Google Daydream.

Dočkať by sme sa mohli novej generácie prémiového notebooku s Chrome OS. Pôvodný  Chromebook Pixel stál 1200 dolárov a niečo podobné sa očakáva aj pri nástupcovi menom Pixelbook.

Všetky potrebné detaily vám prinesieme v priebehu zajtrajšieho dňa.