Úvod Google Google Pixel 2 Google vyriešil problém s divnými zvukmi, ktoré vydáva Google Pixel 2

Google vyriešil problém s divnými zvukmi, ktoré vydáva Google Pixel 2

0
Google Pixel 2
Google Pixel 2

Zdá sa, že jeden z problémov nových Google Pixel 2 smartfónov bude vyriešený. Menší model síce netrpí komplikáciami s displejom, no pre zmenu vydáva divné zvuky klikania a vysokofrekvenčné pískanie.

Spoločnosť Google sa na margo problémov na oficiálnom diskusnom fóre vyjadrila, že začína s ich vyšetrovaním. Zároveň dodala, že divné zvuky neovplyvňujú výkon smartfónu.

Netrvalo to ani dlho a Google má riešenie. Na rovnakom diskusnom fóre spoločnosť uviedla, že problém vyrieši softvérovou aktualizáciou, ktorá bude dostupná v najbližších týždňoch.

Google zároveň odporúča vypnutie NFC konektivity, pokiaľ zvuky silnejú. Je teda viac ako jasné, že problém tkvel niekde v NFC čipe, resp. pridruženej funkcionalite.

google pixel 2
Google Pixel 2

Či aktualizácia problém vyrieši bude jasné až po jej plošnom rozšírení po zariadeniach, ktoré komplikáciami trpia. Veríme však, že s nepríjemnými zvukmi bude koniec.

Zostáva už len vyriešiť problémový displej na väčšom a drahšom súrodencovi Google Pixel 2 XL. V tomto prípade to také jednoduché byť nemusí, keďže to vyzerá na problém výsostne hardvérový.

Vypaľovanie displeja asi softvérová aktualizácia neopraví. Kroky Googlu budeme každopádne sledovať.