Úvod Google Google Pixel 2 Páči sa ti launcher nových smartfónov Google Pixel 2? Nainštaluj si ho!

Páči sa ti launcher nových smartfónov Google Pixel 2? Nainštaluj si ho!

2
google pixel 2

Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL prešli oproti predchodcom radikálnejšími zmenami. Týkajú sa hardvéru, vzhľadu (hlavne 2 XL) a softvéru. Obe zariadenia majú zároveň inovovaný launcher, spúšťač užívateľského prostredia.

Launcher Google Pixel 2 zdieľa vzhľad čistého operačného systému Android. Google v tomto prostredí našiel novú polohu pre panel s vyhľadávaním. Umiestnený je v dolnej časti prostredia, čomu nahráva pohodlnejšie užívanie.

Hlavne model Google Pixel 2 XL je vysoký a dosahovanie na horné partie prostredia by bolo nekomfortné.

Čo je najlepšie, nový launcher Google Pixel 2 smartfónov si môžete slobodne nainštalovať aj do svojho smartfónu. Jedinou podmienkou je OS Android Lollipop alebo vyšší.

launcher

Populárne vývojárske fórum XDA Developers zverejnilo inštalačný APK súbor, ktorý si môžete stiahnuť a nainštalovať bez toho, aby ste potrebovali root. Pred použitím je nutné povoliť v nastaveniach zariadenia inštaláciu z neznámych zdrojov.

Jediným obmedzením je nefunkčnosť panela služby Google Assistant, ktorý je možné používať iba na zariadeniach Google Pixel a Nexus. Okrem spúšťača si môžete stiahnuť aplikáciu tapiet Google Pixel Wallpaper.

Tá však bude fungovať iba na zariadeniach s OS Android vo verzii 8.0 Oreo. Dobre ale poslúži aj skôr dostupná alternatíva, aplikácia Tapety Google.

APK súbor so spúšťačom Google Pixel 2 si stiahnete priamo z tohto odkazu alebo prostredníctvom fóra XDA Developers.