Úvod Výrobcovia Samsung Generálny riaditeľ spoločnosti Samsung Electronics nečakane odstupuje z funkcie!

Generálny riaditeľ spoločnosti Samsung Electronics nečakane odstupuje z funkcie!

0
samsung

Generálny riaditeľ a podpredseda spoločnosti Samsung Electronics Kwon Oh-hyun rezignuje na svoju pozíciu, a to napriek rekordným finančným výsledkom, ktoré sú predpovedané pre 3. štvrťrok 2017.

Kwon Oh-hyun si vyslúžil prezývku „pán čip“ za to, že sa pod jeho vedením spoločnosť Samsung Electronics stala svetovým lídrom vo vývoji a výrobe pamäťových komponentov.

Kwon Oh-hyun má 64 rokov a v spoločnosti Samsung strávil polovicu svojho života. Ako predseda predstavenstva spoločnosti bude pracovať do marca budúceho roka.

Oznámenie o rezignácii je veľmi prekvapivé a mnohých šokovalo. Podľa niektorých analytikov je načasovanie odchodu absurdné. Samsung totižto zaznamenal v nedávnom období rekordné finančné výsledky.

Samsung
Odchádzajúci generálny riaditeľ Kwon Oh-hyun © NDTV

Momentálne nie je jasné, kto odchádzajúceho generálneho riaditeľa nahradí. Ten vo svojom vyhlásení okrem iného povedal, že nastal čas začať odznovu, s novým duchom a mladým vedením.

Zisk

Tretí štvrťrok 2017 môže byť pre Samsung rekordný. Spoločnosť očakáva, že za Q3 2017 utŕži 54,7 miliardy dolárov, z ktorých si pripíše čistý zisk na úrovni 12,8 miliardy dolárov. Presné čísla kórejský Samsung zverejní v priebehu tohto mesiaca.

V prípade tržieb by tak išlo o medziročný nárast o 28 percent a výnosy by vzrástli až o 170 percent. Druhý štvrťrok 2017, končiaci v júli, bol taktiež úspešný. Samsung získal 7,2 miliardy dolárov.

Pri medziročnom porovnaní je veľký rozdiel. Dôvodom je vlaňajšia kauza okolo modelu Galaxy Note 7, ktorý musel byť stiahnutý z trhu. Naopak, tohtoročnú generáciu Galaxy Note 8 prijal trh a spotrebitelia dobre.

Nezabúdajme, že Samsung dodáva rôzne komponenty aj ostatným výrobcom mobilných zariadení, ktoré majú na vysokých ekonomických číslach patričný podiel.