Úvod Hry Gameloft končí s podporou svojich hier na smartfónoch s OS Windows

Gameloft končí s podporou svojich hier na smartfónoch s OS Windows

1
gameloft

Mobilným verziám operačného systému Windows odzvonilo začiatkom októbra, kedy viceprezident spoločnosti Microsoft oznámil, že už ich ďalej nebudú vyvíjať. Zabudnúť máme aj na nový hardvér.

Napriek tomu, že majú Windows Phone zariadenia mizivý podiel na trhu, stále ste si na nich mohli zahrať kvalitné herné tituly, napríklad z dielne vývojárskeho štúdia Gameloft. Ani to však onedlho platiť nebude.

Gameloft prestane pre platformu Windows Phone, resp. Windows Mobile vyvíjať svoje popredné a vysoko ziskové hry. Gameloft tak zabil jeden z posledných klincov do rakvy mobilných verzií operačného systému Windows.

gameloft

Hry Dungeon Hunter 5Sniper Fury a Modern Combat 5 pre mobilný Windows už nebudú dostávať aktualizácie. Pokiaľ ste niektorý z titulov od Gameloft hrávali na mobilnom zariadení s OS Windows, svoj účet si môžete preniesť na smartfón alebo tablet s OS Android a iOS.

S účtom sa prenesú všetky úspechy a progres, ktoré ste v hre dosiahli. Proces prenosu účtu nie je úplne primitívny, no ani príliš zložitý. Postup nájdete priamo na fóre spoločnosti Gameloft na tejto adrese.

Dá sa predpokladať, že po francúzskej spoločnosti Gameloft prestanú vyvíjať pre Windows Phone platformu aj ďalší väčší hráči. Pôjde o prirodzené konania, keďže Microsoft ako tvorca už svoju mobilnú platformu rozvíjať nebude.