Úvod Google Google Pixel 2 Prečo sú fotky z Google Pixel 2 tak kvalitné? Môže za to tento...

Prečo sú fotky z Google Pixel 2 tak kvalitné? Môže za to tento detail!

4

Google len nedávno predstavil svoje dve vlajkové lode, Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL. Zaujímavé nie sú len tým, že ponúkajú predinštalovaný Android 8.0 Oreo, ale aj tým, že v teste expertov z DxOMark získali vôbec najvyšší počet bodov.

DxOMark testuje kvalitu fotoaparátu pri schopnosti snímania fotografií, ako aj natáčania videa. Čo z telefónov, ktoré nedisponujú duálnym fotoaparátom robí tak kvalitné fototelefóny? Spoločnosť len včera prezradila, v čom majú navrch.

Google totiž Pixely vybavil špeciálnym procesorom, ktorý sa stará výlučne spracovaním fotografií. Okrem Snapdragon 835 tak v novinkách nájdeme aj procesor s názvom Pixel Visual Core, ktorý telefónu pomáha spracovať všetky fotografie. Ešte však aktívny nie je. K tomu by malo dôjsť po aktualizácii na Android 8.1 Oreo.

Pixel Visual Core
Pred a po zapojení nového procesora v spracovaní fotografie.

Pracuje nezávisle na Snapdragon 835

V novom čipe Pixel Visual Core sa nachádza jadro Cortex-A53, ktoré pracuje nezávisle od hlavného procesoru, vďaka čomu ho vôbec nezaťažuje. Výsledok je fascinujúci. Pixel dokáže fotografie spracovávať až 5-násobne rýchlejšie, než ak by ho nemal. Okrem toho, telefón spotrebuje len jednu desatinu energie, než ak by sa pre spracovávanie využíval Snapdragon 835.

Ďalšou dobrou správou prichádza pre vývojárov tretích strán, ktorý špeciálny procesor môžu využiť aj vo svojich aplikáciách. Celkovo by tak na Pixeloch malo dôjsť k podstatnému urýchleniu práce s fotografiami. Nové jadro sa aktivuje na Android 8.1 Oreo, verzii Androidu, ktorá bude dostupná o niekoľko týždňov.