Úvod Sociálne siete Facebook Facebook potvrdil: Test s prieskumníkom môže trvať mesiace!

Facebook potvrdil: Test s prieskumníkom môže trvať mesiace!

Facebook potvrdil, že test Prieskumníka môže trvať aj mesiace. Chce vedieť, ako naň budú ľudia reagovať, keď si zvyknú.

25

Najnovšia aktualizácia Facebooku ako takého so sebou priniesla nie len zmeny v zobrazovaní príspevkov, ale aj kontroverziu spojenú s tým, čo môžete a nemôžete vidieť. Najväčšia sociálna sieť nového Prieskumníka testuje v piatich krajinách, medzi ktoré patrí aj Slovensko. Novinka sa nestretla s najpozitívnejšími ohlasmi, na čo zareagoval aj šéfdirigent projektu, Adam Mosseri.

Práve on má na starosti celého prieskumníka, resp. to, ako nám Facebook servíruje jednotlivé príspevky. Na Twitteri ho oslovil Filip Struhárik, redaktor a špecialista na sociálne siete v Denníku N.

Facebook: Zvyknite si, inak neuvidíme či to funguje alebo nefunguje

Šéf News Feedu, Adam Mosseri Slovákom odkazuje, aby si zvykli. Jedine tak bude sociálna sieť schopná zistiť či sú zmeny prospešné alebo nie. „Momentálne nemáme plány s nasadením Prieskumníka v globálnom merítku,“ vysvetľuje Mosseri.

https://twitter.com/mosseri/status/922523705519026177

„Chceme pochopiť či ľudia preferujú rozdelenie príspevok na tie od priateľov a tie od stránok. Celú situáciu sledujeme, zbierame feedback,“ zakončil Mosseri.

Ako by mal Prieskumník fungovať

Namiesto toho, aby nám sociálna sieť vytrhla všetky príspevky od stránok z hlavného feedu mohol Prieskumník fungovať ako doplnkový zdroj informácií. Presne tak nejak to funguje aj v zahraničí. Dolistoval si príspevky od všetkých stránok, ktoré sa ti páčia? Otvor prieskumníka a pozri sa, čo zdieľajú stránky, ktoré nesleduješ, no mohli by sa ti páčiť. Oveľa logickejšie.

Momentálne teda neexistuje presný čas toho, ako dlho by mal test trvať. Pán Mosseri zároveň nevyzerá tak, že by s nami akokoľvek súcitil. Dúfajme, že ho tieto testy čoskoro prejdú a opäť získame starý dobrý news feed.

Ako zmeny vnímaš ty? Je to podľa teba lepšie alebo horšie? Daj nám vedieť v diskusii nižšie!