Úvod Essential Essential Phone Essential Phone nečakane výrazne zlacnel iba po pár týždňoch od uvedenia

Essential Phone nečakane výrazne zlacnel iba po pár týždňoch od uvedenia

2
essential-phone

Essential Phone ako prvý produkt začínajúcej spoločnosti jedného z tvorcov operačného systému Android bol oficiálne predstavený na konci mája. Kúpiť sa však dal až v priebehu augusta, a to s cenou 699 dolárov.

Essential Phone to nemal a nemá na trhu jednoduché. Tvorca mal problém dodržať ohlásenú dostupnosť zariadenia, v jeho schránke pristála žaloba od známeho výrobcu príslušenstva Spigen a spoločnosť následne opustili niektorí vedúci pracovníci (viac TU).

Ešte horšie na tom majú byť predaje. Podľa analytickej spoločnosti BayStreet Research, ktorá sleduje dodávky smartfónov na americkom trhu, Essential Phone si zadovážilo iba žalostne málo zákazníkov.

essential phone
Smartfón Essential phone

Ku koncu septembra to malo byť iba niečo cez 5000 zákazníkov. Za chabými predajnými číslami môžeme vidieť aktuálne neočakávané zníženie ceny zariadenia Essential Phone. Cena klesla zo 699 dolárov na 499 dolárov, čo je vcelku výrazné.

Výrobca chce znížením ceny prilákať nových zákazníkov, ktorí sa budú koncom roka intenzívnejšie obzerať po novej elektronike. Essential Phone je stále dostupný iba na trhu v USA. Dostupnosť v Nemecku a Francúzsku nie je podľa oficiálnych stránok výrobcu k dispozícii.

Oficiálny e-shop pre Essential Phone nájdete na tejto adrese.

Cena 499 dolárov je určite zaujímavejšia pri prvotine, akou Essential Phone je. Škoda, že za takúto cenu nebol Essential Phone predávaný už od začiatku. Istotne by sa predalo viac ako len avizovaných 5000 kusov.

Zároveň by výrobca nenaštval súčasných vlastníkov, ktorí za zariadenie vysolili plnú cenu. Našťastie ich veľa nie je. Essential phone má prísť aj na trhy západnej Európy, Spojeného kráľovstva a Japonska. Kedy sa tak udeje je zatiaľ neznáme.