To, že sa výrobcovia snažia navzájom kopírovať dizajny konkurenčných zariadení, je všeobecne známe. Zákazníkov si však snažia pritiahnuť stále lepšou a lepšou cenou, ktorá je v pomere ku špecifikácii daného zariadenie naozaj veľmi nízka.

Vernee Mix 2

Cena: 144,57 € 

Jedným takým zariadením je aj Vernee so svojím Mix 2. Ako už názov napovedá, je jasné, že dizajnom je naozaj až veľmi podobný konkurenčnému Xiaomi, ktorý ako prvý prišiel s displejom na takmer celú prednú stranu.

Vernee Mix 2 sa aktuálne nachádza v akciovej ponuke čínskeho e-shopu GearBest s cenovkou 144,57 EUR. Akcia je však časovo obmedzená. Ak sa vám teda smartfón zapáči, rozhodne nečakajte. Akciová ponuka totiž potrvá už len 4 dni.

Čo Vernee Mix 2 ponúka?

Vernee Mix 2 ponechal veľkú uhlopriečku displeja, ktorá dosahuje až 6,0 palcov pri rozlíšení 2160 x 1080 a pomere strán 18:9. Na ňom si môžete prezerať napríklad aj fotografie vytvorené buď duálnou kamerou na zadnej strane s kombináciou 13 Mpx a 5 Mpx (SONY IMX258) alebo selfie kamerou, ktorá bola vybavená 8 Mpx rozlíšením. Na zadnej strane tiež nájdete snímač odtlačkov prstov.

Vo vnútri elegantnej sklenenej konštrukcie je usadený hnací motor v podobe procesora MediaTek (MTK6757CD) s ôsmimi jadrami taktovanými na 2,5 GHz. V kombinácii so 4 GB operačnou pamäťou RAM sa postará o hladký multitasking. Grafickú stránku má pod palcom čip Mali T880 a čo sa týka úložiska pre používateľa, tomu bolo venovaných dostačujúcich 64 GB s možnosťou rozšírenia až do 128 GB.

Súčasťou výbavy je samozrejme aj veľká, 4200 mAh batéria, OS Android 7.0 Nougat, Dual SIM či plná podpora LTE. K dispozícii je v čiernej a modrej farbe s nezmenenou cenovkou.