Úvod Výrobcovia Samsung Bezdrôtové nabíjanie pre viac ako jeden smartfón? Toto je čerstvý patent Samsungu

Bezdrôtové nabíjanie pre viac ako jeden smartfón? Toto je čerstvý patent Samsungu

0
bezdrotove nabijanie

Samsung a Apple sú dvaja najväčší výrobcovia smartfónov, ktorí sa navzájom radi inšpirujú. Patentové spory necháme bokom a zameriame sa na to, čo je pre užívateľov skutočne prínosné. 

Spoločnosť Apple tento rok konečne vstúpila do sveta bezdrôtového nabíjania. Zariadenia iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X (desať) je možné nabíjať bezdrôtovo a dokonca v rámci rozšíreného štandardu Qi.

Naopak, pre Samsung nie je technológia bezdrôtového nabíjania nová. Používa ju už roky. Začiatkom roka 2015 predstavil podložku pre bezdrôtové nabíjanie pre smartfóny Samsung Galaxy S6 a S6 Edge.

Budúcnosť patrí bezdrôtovému nabíjaniu a Apple to vie. Už pracuje na podložke AirPower, ktorá dokáže dopĺňať energiu bezdrôtovo aj viac ako jednému zariadeniu súčasne. Koncept to vyzerá byť skvelý a preto si ho zrejme osvojí aj Samsung.

Dokazuje to najnovšia patentová prihláška, ktorú už mali schváliť príslušné úrady. Samsung si registruje veľa patentov, z ktorých sa množstvo nerealizuje. Patent pre duálnu bezdrôtovú podložku pre nabíjanie sa ale pravdepodobne realizovať bude.

bezdrotove nabijanie

Patentový nákres samotný výnimočný nie je. Zobrazuje bežnú podložku pre bezdrôtové nabíjanie, ktorá má ale väčší priemer. Vo vnútri podložky by sme mali nájsť dve indukčné cievky, ktoré by tak dokázali nabíjať dve kompatibilné zariadenia súčasne.

Momentálne je na trhu stále relatívne málo zariadení, ktoré môžeme nabíjať bezdrôtovo. O pár rokov to bude inak. Bezdrôtovo budeme nabíjať viac typov smartfónov, inteligentných hodiniek, možno akčné kamery či drony.

Čím menej káblov, vodičov a konektorov, tým lepšie. Nová éra bezdrôtového nabíjania sa blíži.