Úvod Zariadenia Nový trend medzi smartfónmi? 120 Hz displej dokáže divy, pozri si ten...

Nový trend medzi smartfónmi? 120 Hz displej dokáže divy, pozri si ten rozdiel!

16

Tento rok sme boli svedkami príchodu prvých mobilných zariadení s displejmi disponujúcimi 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Boli nimi iPad Pro a iPad Pro 12.9 od Apple. Možno sa zdá, že ide o „maličkosť,“ no rozdiel medzi 60 Hz a 120 Hz displejmi je markantný.

O čo vlastne ide? Prečo je 120 Hz displej lepší ako 60 Hz displej? Plynulosť. To je asi to hlavné, čo si všimnete. Všetky animácie sú podstatne jemnejšie, plynulejšie a reagujú rýchlejšie. Jedným z výrobcov, ktorý ponúka 120 Hz displeje aj na smartfónoch je Sharp. Bohužiaľ a možno aj chvalabohu ale hlavne bohužiaľ ich predáva len v Japonsku.

Tak či onak, nižšie si môžeš pozrieť, ako vyzerá taký veľký rozdiel v obnovovacej frekvencii priamo na videu. Proti sebe sa postavil Galaxy S8 od Samsungu a Sharp Aquos Zeta. Video nižšie je v skutočnosti slow-motion (240 FPS), takže všetko, čo vidíš je megasuper spomalené.

Ako vidíš, toto je budúcnosť smartfónov. Rýchlejšie a hlavne oku viac lahodiace používateľské prostrediu je snom každého z výrobcov. Jedným zo zariadení, ktoré by z tohto pokroku mohlo vyťažiť najviac je nový Galaxy Note 9, pri ktorom by bola práca s S Penom ešte intuitívnejšia a príjemenjšia.