Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 7: Príde v 1. štvrťroku 2018 s 6“ OLED displejom a procesorom Snapdragon...

Xiaomi Mi 7: Príde v 1. štvrťroku 2018 s 6“ OLED displejom a procesorom Snapdragon 845!

2

Xiaomi Mi 6 je vlajková loď, ktorú predstavili len v apríli tohto roka, no aj napriek tomu, že od jeho uvedenia neubehlo ani 6 mesiacov sa dozvedáme novinky týkajúce sa jeho nástupcu. Volať sa má, ako inak, Xiaomi Mi 7.

Informácie pochádzajúce už tradičnej z webu Weibo naznačujú, že novú vlajkovú loď Xiaomi bude poháňať procesor Snapdragon 845. Okrem toho sa však môžeme tešiť na 6,0-palcový OLED displej priamo od Samsungu. Výrobca by ho mal predstaviť v prvom štvrťroku 2018 (Q1). Na rozdiel od Mi 5 a Mi 6, ktoré sa začali predávať v apríli má byť Mi 7 dostupný už medzi januárom a marcom 2018. Skoršie predstavenie čaká aj iné vlajkové lode, ako napríklad Galaxy S9 a LG G7.

Medzi ďalšie významné špecifikácie Xiaomi Mi 7 patrí určite aj kapacita operačnej pamäte RAM, ktorá sa má pohybovať medzi 6 GB a 8 GB. Chýbať nebude ani duálny fotoaparát podobný tomu, ktorý nájdeme na Mi 6 (klasický + zoom objektív). Celý telefón má byť opäť vyrobený kombináciou skla a kovu.

Ak sa Xiaomi inšpiruje aktuálnym trendom, očakávať môžeme spomínaný 6,0-palcový OLED displej bez rámikov. Predpokladá sa, že Xiaomi neostane miesto pre predné domovské tlačidlo, a tak môžeme uvidieť snímač odtlačkov prstov zabudovaný pod displejom. Pre Xiaomi by v prípade, ak by sa im to podarilo, išlo o veľkú výhru.

Pochopiteľne, špecifikácia Mi 7 sa časom môže zmeniť, preto treba brať so štipkou nadhľadu.