Úvod Aplikácie WhatsApp umožní odstrániť doručenú textovú správu bez toho, aby adresát videl jej...

WhatsApp umožní odstrániť doručenú textovú správu bez toho, aby adresát videl jej obsah

0

Určite sa každému z vás stalo, že ste oľutovali znenie textovej správy, ktorú ste odoslali niektorému z vašich kontaktov. Predstavitelia komunikačnej platformy WhatsApp myslia na takéto omyly a pripravujú novú funkciu.

Podľa stránky WABetaInfo WhatsApp testuje trvalé odstránenie už odoslaných a doručených správ na platformách iOS a Android. Odstránenie správy pre všetkých účastníkov konverzácie bude možné iba vtedy, ak si ju adresát ešte neprečítal. Aj napriek tomu, že mu bola doručená.

Znenie, resp. text správ dokonca zmizne z notifikačnej zóny a z každého zariadenia, na ktorom sa objavil. Napríklad z inteligentných hodiniek.

Istotne vítaná funkcia zatiaľ oficiálne neexistuje, aj keď sa už objavila v beta verzii aplikácie určenej pre platformu Windows Phone. To môže naznačovať, že ju WhatsApp neodloží do zásuvky a v priebehu krátkeho času ju skutočne uvedie do ostrej prevádzky.

whatsapp

Navyše, obdobnú funkcionalitu ponúkajú konkurenčné aplikácie Telegram, WeChat alebo Viber. WhatsApp za nimi nebude chcieť zaostávať. Keďže ide o jeden z najpopulárnejších nástrojov pre odosielanie správ a multimediálneho obsahu, ani by nemal.

Za horúca kovaným textovým správam tak odzvoní. Teda ak si ich adresát nestihne prečítať.