Úvod Výrobcovia Vivo Potvrdené: Smartfón Vivo X20 bude predstavený už na budúci týždeň

Potvrdené: Smartfón Vivo X20 bude predstavený už na budúci týždeň

1
vivo x20

Čínske Vivo je síce v našich končinách pomerne neznámym výrobcom, no na domácom trhu patria jeho smartfóny medzi najpredávanejšie. Mnohí užívatelia si radi nechajú doručiť exotickejší kúsok. Hlavne, ak je cenovo zaujímavý a s dobrou výbavou.

Tieto dve kritériá môže splniť Vivo X20, ktorý bude predstavený 21. septembra. Asi tušíte, že Vivo s novým modelom skočí do trendového segmentu štíhlych rámikov okolo displeja. Detaily výrobca priblížil na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Vivo X20 nebude high-end zariadením. Skôr by sme ho zaradili medzi prémiovejšie zariadenia strednej triedy. Z prednej strany sa na nás bude pozerať 5,8-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1080 x 2160 pixelov a minimálnym orámovaním.

Čipset Snapdragon 660 istotne poskytne dostatok výkonu pre väčšinu bežných, možno aj náročnejších užívateľov. Skloňuje sa tiež 6 GB kapacita operačnej pamäte.

vivo x20

Pôsobivo vyzerajú fotoaparáty. Na zadnej strane by sme mali nájsť 24 Mpx rozlíšenie zastrešené duálnym prevedením fotoaparátov. Rovnakým rozlíšením sa pochlapí predná selfie kamera.

Vysoké rozlíšenie nahráva systému pre rozpoznávanie tváre, ktorým odomknete zariadenie. Jeho reakčná doba by nemala byt dlhšia ako 0,1 sekundy.

Vivo X20 Mars Edition

Výrobca si okrem bežnej verzie pripravil aj verziu Mars Edition. Charakterizuje ju kompletné prevedenie v čiernej farbe. Iné zmeny oproti štandardnej verzii nie sú známe.

vivo x20

Výkonnostná jednotka a aj displej zostanú zachované. Do úvahy ale pripadá vyššia pamäťová konfigurácia. Z čísiel ešte poznáme 3500 mAh kapacitu, ktorá patrí batérii. Žiaľ, cena zariadenia je stále zahalená tajomstvom.

Nepredpokladáme ale, že vystrelí do výšin. Skôr naopak.