Úvod Výrobcovia Sony Potvrdené: Sony Xperia smartfóny prídu s úplne novým dizajnom

Potvrdené: Sony Xperia smartfóny prídu s úplne novým dizajnom

1
sony xperia
Sony Xperia XZ Premium

Spoločnosť Sony Mobile už nejaký ten rok navrhuje vzhľad všetkých svojich smartfónov na základe jednotného dizajnového jazyka, ktorý je známy ako OmniBalance. V nedávnej minulosti nesmierne pôsobivé hranaté prevedenie už ale zostarlo. 

Súčasný dizajnový trend je jasný. Mnoho výrobcov si osvojilo konštrukčné prevedenia s veľmi štíhlymi rámikmi, ktoré obkolesujú väčšinou vysoké displeje s užším pomerom strán.

Čoraz viac zariadení používa tiež duálne fotoaparáty. Na rôznych fórach sa už dávnejšie hovorilo o novom vzhľade Xperia smartfónov. Neoficiálne zdroje sa domnievali, že Sony predvedie nový vzhľad na nedávnom podujatí IFA 2017. Nestalo sa tak.

Informáciám nahrával a stále nahráva displej výrobcu JDI, ktorý ma 6 palcov, bezrámikové prevedenie a pomer strán 18:9. Spoločnosť JDI už spustila hromadnú výrobu tohto FullActive displeja. JDI je spoločným podnikom výrobcov HitachiToshiba a Sony.

Xperia XZ Premium © red.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Sony India oficiálne potvrdil, že čoskoro uvidíme nový dizajn smartfónov Sony Xperia. Potvrdenie padlo v rozhovore medzi riaditeľom a magazínom The Indian Express.

Riaditeľ povedal, že plánujú uviesť novú generáciu smartfónov, pričom od nich máme očakávať úplne nový dizajn. Konkrétnejší síce nebol, no dá sa predpokladať, že nový vzhľad pôjde po stopách bezrámikových konkurentov.

Spoločnosť Sony Mobile predstavuje nové generácie smartfónov dvakrát ročne. V prvom polroku absolvujú premiéru na februárovom podujatí Mobile World Congress (2017 XZ Premium) a v druhom polroku na podujatí IFA (2017 XZ1 a XZ1 Compact).

Riaditeľ nespomenul, kedy nové smartfóny Sony Xperia uvidíme. Budúcoročné podujatie Mobile World Congress je ale horúcim kandidátom na predstavenie nových modelov s úplne novým dizajnom.