Úvod Smartphony Aktualizácie Smartfóny Nokia dobehne aktualizácia na Andoid Oreo ešte v tomto roku!

Smartfóny Nokia dobehne aktualizácia na Andoid Oreo ešte v tomto roku!

0
nokia 5

Fanúšikovia značky Nokia, ktorí si zadovážili smartfóny Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6 sa môžu pomaly chystať na príchod najnovšej verzie operačného systému Android Oreo.

Veľká aktualizácia bude mať podobu koncoročného darčeka. Riaditeľ konzorcia HMD Global pre Austráliu, Nový Zéland a Indonéziu potvrdil, že v úvode spomínané zariadenia obdržia aktualizáciu na Android Oreo ešte pred koncom tohto roka.

Ako si môžete všimnúť, aktualizáciu dostane aj lacná Nokia 3. Výrobcovia zväčša aktualizujú najskôr vlajkové lode, potom predošlé generácie vlajkových lodí a následne sa zameriavajú na strednú triedu.

smartfóny Nokia

Železným pravidlom to ale nie je, čo dokazuje aj príprava aktualizácie pre Nokiu 3. Softvéroví inžinieri Nokie sa nebudú potiť tak, ako ich kolegovia v LG, Sony či Samsungu. Nové Nokie používajú čistú formu operačného systému Android.

Tento prístup nahráva rýchlym, častým a jednoduchším aktualizáciám. Predsa len, prispôsobiť užívateľské prostredia novým verziám systému dá nejaký ten čas zabrať. Smartfóny Nokia 3, 5 a 6 sa už na všetkých podstatných trhoch nachádzajú.

Čoskoro ich doplní aktualizovaná Nokia 3310 s 3G konektivitou, už sa objavili zmienky o Nokii 2 a zabúdať nemôžeme na vlajkovú Nokiu 8, ktorá pomaly vstupuje na hlavné trhy, navyše so sympatickou cenou.