Úvod Výrobcovia Samsung Samsung pripravuje pre Európu nový tablet. Galaxy Tab A (2017) má stáť...

Samsung pripravuje pre Európu nový tablet. Galaxy Tab A (2017) má stáť iba okolo 200 eur

6

Tablety nie sú zrovna zariadeniami, ktoré by v súčasnosti otriasali trhom. Tabletov sa predáva podstatne menej ako smartfónov a aj preto nevidíme pompézne predstavenia nových modelov, ktorých je v poslednej dobe akosi pomenej. 

Tablety ale majú svoje čaro a určite mnohí z vás na ne nedáte dopustiť. Ak už užívatelia tablet kupujú, zväčša siahnu po lacnejšom kúsku. Viac peňazí radšej investujú do poriadneho smartfónu.

Nový tablet od Samsungu by mohol padnúť na úrodnú pôdu. Nebude drahý, ponúkne veľkú obrazovku a pohodlne zvládne e-knihy, sociálne siete, prehliadanie internetu, videá a iné multimédiá, pre ktoré je tablet ako stvorený.

Žiaľ, pokiaľ sa radi hráte, s náročnejšími hrami si Samsung Galaxy Tab A (2017) neporadí. Poháňať ho má totižto čipset Snapdragon 425, ktorý má štyri jadrá s maximálnou pracovnou frekvenciou 1,4 GHz.

Bežný základ tiež zastreší 2 GB kapacita operačnej pamäte a 16 GB interné úložisko. Predpokladáme, že ho bude možné rozšíriť pomocou microSD kariet. Displej si osvojí uhlopriečku 8″ a rozlíšenie 1280 x 800 obrazových bodov.

Galaxy Tab A

Sme radi, že aj pri lacnejšom zariadení od Samsungu vidíme konektor USB typ C, ktorý doplní šťavu batérii s kapacitou 5000 mAh. Už klasikou budú dve verzie tabletu – WiFi a LTE.

Tablet Samsung Galaxy Tab A (2017) príde na (náš) trh v rovnakých farebných vyhotoveniach ako luxusný phablet Galaxy Note 8. Teda v čiernom a zlatom prevedení.

WiFi verzia tabletu má v Európe stáť približne 200 eur, čo je slušné. Pokiaľ by ste chceli používať mobilné 4G pripojenie, stovku musíte prihodiť. 300 eur už je za danú výbavu dosť.

Tabet bude bežať pod taktovkou operačného systému Android vo verzii Nougat a za aktualizáciu na verziu Oreo by sme zrovna ruku do ohňa nedali. Ešte nejaký čas potrvá, kým sa tablet objaví na verejnosti po oficiálnej stránke.

Ak ale uvažujete nad lacnejším tabletom, určite je dobré vedieť, že budete mať z čoho vyberať. Mimochodom, ani Xiaomi MiPad 3 nie je na zahodenie.