Úvod Výrobcovia Samsung Samsung uznal porážku: Odteraz si môžete vypnúť tlačidlo Bixby na Galaxy S8

Samsung uznal porážku: Odteraz si môžete vypnúť tlačidlo Bixby na Galaxy S8

Ide o vítanú zmenu pre mnohých majiteľov Galaxy S8.

4

Bixby je nový inteligentný asistent, s ktorým mal Samsung úspešne konkurovať asistentom od Google, Apple či Amazonu. Bohužiaľ, ani po takmer pol roku dostupnosti sa toho veľa nezmenilo.

Pre výrobcu išlo o výrazný krok, keďže svoje smartfóny vybavila dedikovaným hardvérovým tlačidlom, ktoré mnohým ľuďom, povedzme to na rovinu, liezlo na nervy. Občasné ťuknutie okamžite spúšťalo asistenta, ktorý vám nerozumie. Teraz to vyzerá tak, že Samsung nakoniec ustúpil.

Tak ahoj, Bixby

Po nainštalovaní novej verzie asistenta Bixby, ktorú si môžete stiahnuť z Galaxy Apps sa v nastaveniach objaví nová možnosť. Tá vám umožní úplne vypnúť tlačidlo Bixby čo zabezpečí aby už nedochádzalo k náhodným spusteniam.

Niektorí Samsung dokonca kritizujú, a to z toho dôvodu, že mal zájsť ešte o krôčik ďalej a umožniť svojim zákazníkom nastaviť si tlačidlo podľa seba. Možno sa im viac pozdáva asistent Google alebo by sa im na dané tlačidlo hodila nejaká iná aplikácia.

Neistá budúcnosť Bixby?

Rozhodnutie Samsungu vybaviť všetky svoje vlajkové lode vlastným tlačidlom priamo napojeným na asistenta Bixby sa podľa udalostí, o ktorých sme sa dozvedeli dnes, nevyplatilo. Nie len to, vyzerá to tak, že ohrozené môžu byť aj chystané produkty, ako napríklad inteligentné reproduktory.

Samsung sa asistenta Bixby skutočne snažil rozšíriť. Dostupný je v 200 krajinách po celom svete, len s podporou angličtiny a kórejčiny bolo však jasné, že napríklad na Slovensku veľa úspechu nezožne. Nemusí pritom zachádzať do tak špecifických jazykov, akým je slovenčina, ktorú používa niečo vyše 5 miliónov ľudí. Chýba aj podpora pre jazyky, ktorými hovorí podstatne viac ľudí, ako napríklad španielčina, ruština, čínština, nemčina a mnohé ďalšie.

Problém však môže byť aj v tom, že Bixby nie je taký bystrý ako iní asistenti. Má totiž ťažkosti s učením sa nových jazykov v čom majú asistenti vynikať. Na Samsung sa za to v žiadnom prípade nehneváme. Podnikajú v ťažkom biznise, v ktorom sa každé, aj najmenšie zaváhanie trestá.

Samsung oslavuje veľmi úspešný rok, ktorý si u svojich zákazníkov môže vyhrať malou aktualizáciou umožňujúcou zmenu funkcionality spomínaného tlačidla.