Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung vraj prekvapí: Nový Galaxy S9 má priniesť už v januári!

Samsung vraj prekvapí: Nový Galaxy S9 má priniesť už v januári!

Príde vlajkový model Samsung o dva mesiace skôr?

7

Od predstavenia najväčšej konkurencie Androidu, nového iPhone 8, nás celí už len niekoľko dní. Apple totiž nedávno rozposlal pozvánky na tlačovú konferenciu, ktorá sa koná 12. septembra. Ide pritom o jeden z najdôležitejších modelov v histórii Apple. iPhone totiž oslavuje 10. výročie.

No a Samsung to veľmi, veľmi dobre vie. Koniec koncov, je jeho najväčšou konkurenciou na poli high-end zariadení, aj keď bežia na iných operačných systémoch. Nové informácie pochádzajúce priamo z Južnej Kórey naznačujú, že príchod iPhone 8 vážne zamieša kartami pri plánovaní predstavenia Galaxy S9.

O dva mesiace skôr

Posledná generácia vlajkových lodí, Galaxy S8 a S8+ bola predstavená v marci, na trh sa dostala o tri týždne. Ak by sme sa chceli spoľahnúť na rovnaký dátum aj pri Galaxy S9, spoliehali by sme sa zle. Samsung má totiž nový Galaxy S9 predstaviť už v januári s globálnou dostupnosťou v polovici februára.

Efektívna stratégia proti Apple a jeho iPhone 8

Ak by to bola pravda, S9-ka by sa na trh dostala o dva mesiace skôr než jej predchodca. Išlo by o veľmi efektívnu stratégiu, ktorá by Samsungu pomohla ochrániť svoje vlajkové lode pred nenásytným iPhone 8. Ten má podľa analytikov úplne ovládnuť mobilný svet v druhej polovici 2017 a začiatkom 2018.

Základom novej špekulácie je fakt, že Samsung Display, dcérska spoločnosť Samsungu vyrábajúca, uhádli ste, zobrazovacie panely, začne posielať OLED panely pre Galaxy S9v novembri, teda celé dva mesiace skôr než pri Galaxy S8. Podľa všetkého továrne najskôr prijímajú displeje a až potom ďalšie súčiastky ako kamery, procesory atp..

Čo sa vzhľadu a výbavy novinky týka, Galaxy S9 by si mala ponechať natiahnutý displej s pomerom strán 18.5:9. Poháňať by ju mal procesor Snapdragon 845 od Qualcommu (v Európe pravdepodobne opäť Exynos). Chýbať by nemal ani duálny fotoaparát podobný tomu, ktorý nájdeme aj na Galaxy Note 8.