Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy S6 a Galaxy Tab S2 9.7 WiFi (2016) získali Android 8.0...

Samsung Galaxy S6 a Galaxy Tab S2 9.7 WiFi (2016) získali Android 8.0 Oreo! Neoficiálne

0
oreo
© TechCrunch

Keď to rýchlo nevie spraviť výrobca, tak to vie urýchliť komunita. Hovoríme samozrejme o softvérovej aktualizácii na nový Android, ktorá je na Androide legendárne pomalá, resp. zdĺhavá.

Príspevok z fóra XDA-Developers informuje o tom, že jedno z najznámejších a najpoužívanejších zariadení na svete, Galaxy S6, získava Android 8.0 Oreo. Port je pritom založený na LineageOS a mal by fungovať ako na klasickej Galaxy S6, tak aj na Galaxy S6 edge so zakriveným displejom.

Vzhľadom na to, že ide o prvotnú verziu na nej nefungujú úplne všetky funkcie. Tie základne, ako napríklad WiFi, Bluetooth, NFC, snímač odtlačkov prstov a ďalšie fungujú bez väčších problémov. Ak by ste to chceli vyskúšať, zamierte na tento odkaz.

Spolu s novou verziou pre Galaxy S6 prichádza aj nová verzia určená pre Samsung Galaxy Tab S2 9.7 WiFi (2016). Ide o neoficiálny LineageOS 15.0, ktorý je taktiež založený na Android 8.0 Oreo. Čo sa stability tejto verzie týka, funguje všetko, až na kameru čo by pri tablete nemuselo robiť až taký veľký problém. Ak máte záujem, viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Každopádne, vývojári na portoch pracujú neustále, takže nové verzie s opravami chýb by mohli prísť už čoskoro.