Úvod Nokia Nokia 8 Vlajková Nokia 8 sa už začala predávať. Prvá európska cena je veľmi...

Vlajková Nokia 8 sa už začala predávať. Prvá európska cena je veľmi slušná

8
Nokia 8

Lacná a vlajková nie sú zrovna pojmy, ktoré by k sebe pasovali. Nokia 8 sa ale dá nazvať cenovo dostupnou vlajkovou loďou hlavne, ak sa pozrieme na jej nemeckú predajnú cenu. Nokia 8 vstúpila do predaja na prvých trhoch.

Nokia 8 sa začala predávať v Nemecku pod taktovkou predajnej siete Amazon, kde figuruje cena 579 eur. Pri objednávke z nemeckého Amazonu bezplatne obdržíte aj pamäťovú MicroSD kartu SanDisk Ultra s kapacitou 64 GB.

Vlajkovú loď už nájdeme aj v Austrálii, kde ju ponúka predajca Harvey Norman s cenou 799 austrálskych dolárov. Nokia 8 sa nachádza aj na trhu v Anglicku, no iba v rámci predpredaja. Cena je 500 libier a ako darček dostanete inteligentné hodinky Nokia Steel v hodnote 120 eur.

Hlavne nemecká cena, ktorá k nám má bližšie, sa javí ako veľmi príťažlivá. Nokia 8 je absolútnou novinkou, ktorá prichádza s čipsetom Snapdragon 835, 5,3″ QHD displejom a napríklad duálnym fotoaparátom s optikou ZEISS. Smartfón poháňa čistá forma operačného systému Android vo verzii Nougat s potvrdenou aktualizáciou na verziu Android Oreo.

Nokia 8
Nokia 8

 

Po dizajnovo-konštrukčnej stránke nejde o taký šperk, ako v prípade vrcholových modelov s logom Samsung či LG. Softvérovo-hardvérová výbava ale nepustí a nachádza sa na vrchole portfólia.

Uvidíme, s akou cenou nájdeme Nokiu 8 na našom trhu. Objaviť by sa mala u nás ešte v tomto mesiaci. Zároveň bude zaujímavé sledovať, ako cena postupom času poklesne. Napríklad LG G6 si momentálne dokážete kúpiť sa citeľne nižšiu cenu v porovnaní s jeho cenou pri trhovom štarte.

Čo je zaujímavé, top model od Nokie sa nebude predávať na americkom trhu. Aspoň nie v takej podobe, v akej bol predstavený. Americkí záujemcovia ale stále dúfajú, že výrobca pre nich uvoľní upravenú verziu modelu Nokia 8, ktorá by lepšie reflektovala požiadavky amerických spotrebiteľov.

Časom uvidíme, či sa prívetivá cenovka podpíše aj pod predajné výsledky. Kúpili by ste si Nokiu 8, alebo ste s touto značkou už nadobro skončili?