Úvod Výrobcovia Nokia Nokia pripravuje ešte lacnejší smartfón s veľkou kapacitou batérie

Nokia pripravuje ešte lacnejší smartfón s veľkou kapacitou batérie

0
nokia 5

V súčasnosti sa na začiatku portfólia smartfónov značky Nokia nachádza model Nokia 3. Dlho to platiť nebude. Konzorcium HMD Global, ktoré značku Nokia zastrešuje, predstaví ešte nenáročnejší smartfón.

Zatiaľ sa o ňom hovorí ako o Nokii 2. Nokia 2 bude poriadne lacná. Ak sa pozrieme na ceny, ktoré sa objavujú pri smartfóne Nokia 3 (recenzia TU), zistíme, že neprekračujú hranicu 150-tich eur.

Nokia 3 disponuje parametrami, ktoré ulahodia iba nenáročným užívateľom. Podobným smerom pôjde aj nižšie radená Nokia 2. Logicky sa tiež očakáva ešte o niečo prívetivejšia cena.

Nokia 2 však príde s vítaným bonusom, a to dlhou výdržou na jedno nabitie. Pochopiteľne sa zatiaľ nedá garantovať, no indície sú jasné.

Pár údajov sa objavilo vo výpise certifikácie amerických telekomunikačných úradov. Z nich vyplýva, že výrobca Nokiu 2 vybaví akumulátorom s kapacitou 4000 mAh.

Ak takto batériu spojíte s energeticky skromným hardvérom, dva dni výdrže by mali byť bezproblémovou realitou. Nokia 2 by mala obdržať 5-palcový displej s menším HD 720p rozlíšením, procesor Snapdragon 212 a operačný systém minimálne vo verzii Nougat.

Aj keby sme na palube nenašli verziu Oreo, časom sa istotne objaví formou aktualizácie. Dátum predstavenia a ďalšie detaily známe nie sú. Počať si tak musíme na viac informácií, ktoré sa časom určite objavia.