Úvod Novinky Netflix rozšíril podporu pre zobrazovanie HDR obsahu o nové smartfóny

Netflix rozšíril podporu pre zobrazovanie HDR obsahu o nové smartfóny

0
© red.

Ak vám učaroval obsah populárnej služby pre sprostredkovanie video obsahu na vyžiadanie a zároveň ste často na cestách alebo leniví zapnúť veľkú obrazovku, skvelé seriály a filmy si najlepšie užijete na podporovaných mobilných zariadeniach.

Na mysli máme HDR obsah, ktorý nezačal produkovať iba Netflix ale aj napríklad konkurenčná služba Amazon Prime Video, ktorá je už taktiež dostupná na Slovensku. Seriálov a filmov v HDR štandarde však zatiaľ veľa nie je.

Pribúdajú však svižným tempom a s ich rastúcim počtom môžeme v budúcnosti počítať so zavedením novej kategórie, v ktorej nájdeme iba HDR obsah. Jeho vyhľadávanie tak bude podstatne jednoduchšie. Jedným dotykom sa nám v aplikácii zobrazí iba obsah, ktorý má nálepku HDR Ready.

Ale nepredbiehajme.

Netflix podporuje dva HDR formáty. Prvým je Dolby Vision a obsah v tomto formáte prehráte v plnej kvalite iba na jednom jedinom smartfóne. Ak ste hádali LG G6, hádali ste správne. Obsah v druhom formáte UltraHD Premium dokonale zobrazia podporované smartfóny Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1, Samsung Galaxy Note 8 a LG V30.

Netflix
Samsung Galaxy Note 8

Ani podporovaných zariadení zatiaľ nie je veľa. Je však dobré vedieť, že pribúdajú. Zaujímavé je absencia smartfónu Samsung Galaxy S8, ktorého displej si taktiež poradí so zobrazením HDR obsahu v čo najvyššej možnej kvalite.

Tak ako HDR obsah, aj zoznam podporovaných zariadení bude rásť, čo nakoniec tiež dokazuje rozšírená podpora o nové vlajkové lode. Ešte ale nejaký čas potrvá, kým bude HDR bežným štandardom.

Netflix
LG V30

Navyše, väčšina smartfónov si s náročnejším HDR obsahom jednoducho neporadí. Takýto obsah v plnej kvalite zobrazia iba smartfóny s pokrokovejším displejom s vysokým rozlíšením, ktorého technologická úroveň HDR zobrazenie pokrýva. Displej zároveň nestačí. Potrebný je aj prispôsobený softvér, resp. operačný systém zariadenia.

Každopádne, pokiaľ si plánujete kúpiť jednu z uvedených vlajkových lodí, môžete si byť istí, že vás pri sledovaní HDR seriálu na Netflixe nesklame. Viac detailov nájdete priamo na oficiálnej stránke Netflixu.