Úvod Výrobcovia Motorola Motorola Moto X4 oficiálne: Lepšia stredná trieda s duálnou kamerou

Motorola Moto X4 oficiálne: Lepšia stredná trieda s duálnou kamerou

0
moto-x4

Na podujatí IFA 2017 sme sa dočkali predstavenia novej Motoroly Moto X4, ktorá je viac ako zaujímavá hlavne kvôli cene. Moto X4 je zariadením z vyššej strednej triedy, čomu napomáha hlavne prémiovejší vzhľad.

Pevné a jednoliate kovové telo prekryté sklom s výraznejšie zaoblenými bokmi zadnej strany by pokojne sadlo aj vlajkovej lodi. Ňou však Moto X4 nie je. Na zadnej strane sa nachádza typický okrúhly segment, v ktorom sa usídlili dve oči kamery.

Ide o výrazný a dominantný prvok zadnej strany, ktorý citeľne vyčnieva nad konštrukciu zariadenia. Nám na prvý pohľad pripomenul elektrickú zásuvku. Samozrejme, ak by bol väčší.

Z prednej strany nás čaká Moto klasika so snímačom odtlačkov pod displejom a hrubšími bradou a čelom. 5,2-palcovému displeju (IPS LCD) bohate postačí FHD 1080p rozlíšenie. Pod displejom tiká Snapdargon 630 (osem jadier, 2,2 GHz) a asistuje mu 3 GB operačná pamäť spolu s 32 GB (+microSD) úložiskom.

Táto verzia sa dostane do Európy a USA. Ostatné regióny si užijú kombináciu 4 GB/64 GB. 3000 mAh batériu nabijete Turbo Power technológiou a prítomné je aj krytie IP68.

Začneme predným fotoaparátom, ktorý má rozlíšenie 16 Mpx, nahrá video vo FHD rozlíšení a pracuje s rôznymi vylepšeniami, ako softvérový make-up a podobne. Zadná zdvojená kamera obdržala 12 Mpx (f/2.0 Dual Pixel ostrenie) a 8 Mpx (f/2.2) rozlíšenia.

Snímače sa sústreďujú na hĺbku priestoru pre efektné vytvorenie takzvaného bookeh efektu. Najlepšie ho spoznáte na portrétoch s ostrou tvárou v popredí a s výrazne neostrým pozadím.

Čo je zaujímavé, Moto X4 sa dokáže pripojiť k až štyrom bezdrôtovým reproduktorom súčasne. Na pozadí vidíme technológiu Bluetooth 5.0 a operačný systém Android vo verzii Nougat. S aktualizáciou na verziu Oreo môžete pokojne počítať.

moto x4

Vrecko nohavíc obsadí rozmer 148,4 x 73,4 x 7,99 mm pri váhe 163 gramov. Moto X4 je zariadením z novej línie Motoroly. Pokiaľ vlastníte jeden z modulov MotoMods, k tomuto smartfónu ho nepripojíte.

Pokiaľ by sa ale Moto X4 dostala napríklad k operátorom, pokojne môže ísť o predajný hit. Podľa oficiálneho blogu výrobcu, Moto X4 sa začne v Európe predávať za 399 eur, čo je veľmi slušné.

Motorola marketing medzičasom nezmenila, a tak sa s Moto X4 môžete zoznámiť v krátkom videu plnom farieb a tancujúcich ľudí.

https://www.youtube.com/watch?v=qJBdN4sOlYA