Úvod Smartphony Aktualizácie Motorola Moto G4 zrejme nedostane Android Oreo. Napriek sľubom

Motorola Moto G4 zrejme nedostane Android Oreo. Napriek sľubom

0
Motorola Moto G4 Plus

Každého jedného vlastníka novšieho modelu smartfónu zaujíma, či aj jeho zariadenie obdrží aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android známu ako Oreo. Väčšina novších zariadení takúto aktualizáciu dostane. Až na pár výnimiek.

Jednou z nich môže byť model Moto G4 / G4 Plus z produkcie Lenova, resp. značky Motorola. Lenovo plánuje priniesť aktualizáciu na 12 smartfónov línie Moto. Ktoré to sú, si môžete prečítať v nedávnom článku.

Čo je nemilé, v zozname nefiguruje model Moto G4 / G4 Plus, ktorý sme dobre ohodnotili aj u nás v redakcii. Na tom by nebolo nič zlé, keďže nie je možné všetky zariadenia z rôznych dôvodov zaktualizovať na novšiu verziu operačného systému.

Pri smartfóne Moto G4 to ale výrobca sľuboval, presnejšie o tom vypovedali (nielen) propagačné materiály. Na prvej sníme vidíte sprievodný poster k Moto G4, na konci ktorého sa hovorí o aktualizácii na verziu Android N a Android O. Nová podoba infografiky už o aktualizácii na verziu Android O nehovorí.

moto G4
Pôvodný poster © niteshg16 / Reddit
Moto G4
Aktualizovaný poster © niteshg16 / Reddit

V podstate to isté môžeme tiež vidieť v brožúre, ktorá sa nachádza v priamo v balení smartfónu. Tá na snímke nižšie je v španielčine a pochádza z balenia zariadenia, ktoré bolo zakúpené na trhu v Kolumbii.

moto G4 aktualizacia
© Brožúra z balenia Moto G4 predávaného v Kolumbii Stanleywinthrop / XDA

K nezrovnalostiam ešte pridal nedávny príspevok na sociálnej sieti Twitter, ktorý zverejnilo indické zastúpenie značky Motorola. Autori v príspevku potvrdili, že Moto G4 (Plus) dostane aktualizáciu na Android Oreo. Neskôr príspevok zo stránky Motorola India potichu zmizol. Administrátori ho odstránili.

Moto G4
Neskôr odstránený príspevok od Motorola India © Krishnendu Ballav‏

Zariadenia Moto G4 a Moto G4 Plus boli predstavené súčasne, v máji minulého roka. Nejde sa tak o zastaralé zariadenia, ktoré sú na trhu povedzme viac ako dva roky.

Dúfame, že výrobca rozhodnutie prehodnotí a aktualizáciu časom prinesie. Aj keď neskôr ako pre potvrdených 12 smartfónov.

Pôvodné informácie o tom, že smartfóny obdržia aktualizáciu na Android O mohli pri kúpe zariadenia zavážiť. Vlastníci Moto G4 a Moto G4 Plus tak zrejme príliš nadšení nebudú.