Úvod Huawei Huawei Mate 10 Fotoaparát LG V30 nebude jediným s najlepšou svetelnosťou. Z Číny sa blíži...

Fotoaparát LG V30 nebude jediným s najlepšou svetelnosťou. Z Číny sa blíži konkurencia

3

LG V30 sa síce zatiaľ na trhu ešte nenachádza, no jeho oficiálnu podobu a vlastnosti už poznáme. Smartfón je silne zameraný na tvorbu a konzumáciu multimédií, o čom svedčí okrem iného jeho fotoaparát s doposiaľ najvyššou svetelnosťou zo všetkých smartfónov.

Svetelnosť vyjadruje clonové číslo, ktoré má pri fotoaparáte LG V30 hodnotu f/1.6. Rovnako vysokou svetelnosťou má byť vybavený aj fotoaparát nadchádzajúceho zariadenia Huawei Mate 10 Pro, ktoré bude predstavené 16. októbra 2017.

Detaily o zariadení prezradil spoľahlivý technologický informátor Evan Blass.

Evan Blass hovorí o dvoch verziách zariadenia, z ktorých jedna príde na trh o niečo neskôr. Wow faktor spôsobí hlavne vyššie posadená verzia s prívlastkom Pro.

Huawei Mate 10 Pro s kódovým označením Blanc má prísť s 5,99″ EntireView displejom s pomerom strán 18:9 a QHD+ rozlíšením. Výkon zastreší potvrdený čipset Kirin 970, 6 GB operačná pamäť a 128 GB úložisko.

Potencionálny kúsok zo skladačky Huawei Mate 10 Pro

Napriek hrúbke tela 7,25 mm by sme mali v priestoroch zariadenia vidieť 4000 mAh batériu s technológiou rýchleho nabíjania. Nadšencov mobilnej fotografie poteší kooperácia s výrobcom Leica, z ktorej vzíde vylepšený duálny fotoaparát.

Hlavný senzor obdrží rozlíšenie 12 Mpx, optickú stabilizáciu obrazu a svetelnosť f/1.6. Druhý senzor bude mať až 20 Mpx rozlíšenie. Uvítame aj prostredie EMUI v najnovšej verzii a Android 8.0 Oreo.

Informácie naberú reálnejšie kontúry s blížiacim sa oficiálnym predstavením. Určite sa však máme na čo tešiť a čínsky gigant urobí všetko preto, aby sa s novým modelom vyrovnal konkurencii. Alebo ju rovno prekonal.