Úvod Sociálne siete Instagram Instagram mení nastavenia automaticky spúšťaného zvuku pri videách

Instagram mení nastavenia automaticky spúšťaného zvuku pri videách

0

Obľúbená foto sociálna sieť Instagram, ktorá patrí pod krídla internetového giganta Facebook, prichádza s drobnou, no pomerne významnou zmenou. Tvorcovia sa opäť pohrali s automatickým prehrávaním médií. 

Ak ste prechádzali po svojej Instagram nástenke, určite ste si všimli, že sa zverejnené videá začali spúšťať automaticky, a to bez zvuku. Pokiaľ ste chceli zvuk počuť, poklepaním po obrazovke videa ste zvuk spustili.

Každé ďalšie video, ktorému ste sa rozhodli venovať pozornosť, sa opäť prehrávalo bez zvuku a opäť ste ho museli zapnúť poklepaním po obrazovke. Instagram tento zabehnutý režim mení.

Po novom, ak aktivujete prehrávanie zvuku pri jednom videu, zvuk sa bude prehrávať aj pri ďalších videách, na ktoré natrafíte na vašej domovskej stránke aplikácie Instagram. Pochopiteľne to funguje aj naopak.

Vypnutie zvuku pri jednom videu platí aj pre ostatné video príspevky so zvukom.

Čo je dôležité, pri každom zatvorení aplikácie Instagram sa nastavenia automaticky spúšťaného zvuku obnovia do pôvodného režimu – vypnuté. Pri opätovnom otvorení Instagramu vás tak neprekvapí hlasný zvuk pri videách.

Nie sme zrovna vyznávači akéhokoľvek systému, ktorý začne automaticky prehrávať médiá bez interakcie od užívateľa. V tomto prípade ale ide o vcelku akceptovateľný kompromis. Podstatné je, že ak otvoríte Instagram v nevhodnom prostredí (pracovná porada, čakáreň u lekára a pod.), neočakávaný zvuk nespôsobí faux pas.