Úvod Huawei Huawei P10 Lite Pomer strán displeja 18:9 a štyri kamery. Huawei Mate 10 v cenovo...

Pomer strán displeja 18:9 a štyri kamery. Huawei Mate 10 v cenovo dostupnej verzii Lite

0
Model P10 Lite dostane väčšieho súrodenca menom Mate 10 Lite

Už vieme, že Huawei predstaví 16. októbra novú vlajkovú loď, ktorou bude smartfón s označením Mate 10. Huawei Mate 10 dobehne ostatné konkurenčné hviezdy ako Galaxy Note 8 či LG V30.

Huawei už dávno nie je tým klasickým čínskym výrobcom, ktorého zariadenia pozná len málokto a predávajú sa za smiešnu cenu. Huawei patrí do prvej ligy a dokáže to práve high-end Mate 10.

Nie každý je ale ochotný vytiahnuť z peňaženky takmer 1000 eur a minúť ich na nový smartfón. Technologické rozpočty užívateľov sú väčšinou menšie a dnes sa dá za podstatne menej peňazí zadovážiť kvalitný smartfón, ktorý pokryje všetky potreby aj náročnejších jedincov.

Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 Lite

Vyzerá to, že Huawei v októbri zacieli aj na túto skupinu potencionálnych zákazníkov. Doteraz sa hovorilo, že 16. októbra dôjde k predstaveniu dvoch smartfónov. Konzervatívnejší Mate 10 doplní Mate 10 Pro, ktorý bude predstavovať technologický vrchol výrobcu.

Spoza avizovanej dvojice vykukne ešte jeden model, Huawei Mate 10 Lite. Čo je najlepšie, na verejnosť unikli parametre, európska cena a dokonca aj fotografia celého zariadenia. Informácie poskytol spoľahlivý technologický konfident Evan Blass.

Huawei Mate 10 Lite

Prívlastok Lite nevypovedá o veľkosti ale o nižšom zaradení smartfónu, ktorý spadne do vysoko konkurenčnej strednej triedy. Napriek tomu ale dostaneme 5,9-palcový displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením (1080 x 2160 pixelov).

Nekompromisne výkonný čipset Kirin 970 nahradí procesorová sada Kirin 659. Pamäte zastrešia kapacity 4 GB / 64 GB a akumulátor pojme 3340 mAh energie. Fotoaparáty? Rovno štyri.

16 Mpx + 2 Mpx senzory nájdeme na zadnej strane a 13 Mpx + 2 Mpx jednotky na strane prednej. Na širokouhlé zábery asi musíme zabudnúť. Huawei skôr zacieli na efektné rozostrené pozadia v štýle portrétov.

Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite príde na trh až niekedy v novembri s operačným systémom Android vo verzii 8.0 Oreo. Súčasťou platformy bude tiež inovované užívateľské prostredie EMUI. Zatiaľ predbežná európska cena neprekročí 400-eurovú hranicu.

Smartfón má stáť 379 eur.

Podľa fotografie vyzerá Mate 10 Lite celkom sympaticky, aj keď nám nedá nepoukázať na hluché čierne orámovanie okolo displeja, ktoré trochu kazí dojem z inak pomerne štíhlych rámikov.