Úvod Huawei Huawei Mate 10 FOTO: Minimum rámikov, maximum displeja. Predný panel pre Huawei Mate 10 bez...

FOTO: Minimum rámikov, maximum displeja. Predný panel pre Huawei Mate 10 bez zaoblení?

0
Mate 10

Spoločnosť Huawei predstaví 16. októbra nový vrcholový model pod označením Huawei Mate 10. Tak ako konkurencia, aj Huawei Mate 10 príde s obrovským displejom s minimálnym orámovaním.

Hovorí sa, že Huawei predstaví dve verzie. Jednu tradičnejšiu, ktorá bude mať po stránke vzhľadu skôr bližšie k minuloročnému modelu Mate 9. Druhá verzia bude výsostne prémiová a práve tá ma dostať do výbavy pokrokový displej (takmer) bez rámikov.

Huawei Mate 10 ale bude mať predsa len mierne odlišný displej ako konkurencia. Zobrazovacie panely smartfónov Galaxy S8, Xiaomi Mi Mix, LG G6, Note 8, LG V30 atď., majú spoločnú jednu vec. Zaoblené vnútorné rohy.

V prvom rade ide o čisto estetické vnímanie. Oblé rohy displeja tiež pomáhajú absorbovať prvotné prekvapenie z netradičného pomeru strán, ktorý robí displej na prvý pohľad až neprirodzene vysokým.

Huawei Mate 10 na tom bude inak. Teda, ak snímky nižšie skutočne patria prednému panelu ešte nepredstavenej novinky. Všetko tomu ale nasvedčuje. Displej pre novú vlajkovú loď nebude mať zaoblené rohy. Do úzkej spodnej hrany sa navyše vtesnalo logo výrobcu.

Potencionálny kúsok zo skladačky Huawei Mate 10

Pomer strán bude netradičný. Hodnoty 18,5:9, resp. 18:9 už poznáme vďaka kórejským výrobcom. Huawei Mate 10 má ísť v rámci pomeru strán po stopách Xiaomi Mi Mix, čiže ponúkne pomer strán 17:9.

Pre lepšiu predstavu, displej s pomerom strán 17:9 je vyšší ako panel s klasickým pomerom strán 16:9. Zároveň je však nižší ako displeje zariadení LG V30 alebo Galaxy S8. Dalo by sa povedať, že pôjde o univerzálnejšiu zlatú strednú cestu. Fotografie panelov ešte prezradili farebné prevedenia – modré a hnedé.

Huawei má rád prémiové materiály a rôzne farebné vyhotovenia, čiže by nás existencia daných farebných verzií neprekvapila. Naopak, je ich zatiaľ avizovaných skôr málo. Napríklad Huawei P10 sa oblieka hneď do niekoľkých sviežich farieb.

Huawei Mate 10 bude poháňať čipset Kirin 970 a na jeho duálnom fotoaparáte nájdeme podpis foto spoločnosti Leica. Nová vlajková loď to bude mať na trhu ťažké, keďže sa v októbri už bude hojne predávať každý z úhlavných konkurentov.

Možno Huawei prekvapí cenou alebo inou návnadou na ochotných zákazníkov.