Úvod Konkurencia Huawei si doberá iPhone X. Mate 10 má byť skutočným smartfónom s...

Huawei si doberá iPhone X. Mate 10 má byť skutočným smartfónom s umelou inteligenciou

12
face ID

Nie je žiadnym tajomstvom, že je priamym súperom spoločnosti Huawei kalifornský výrobca Apple. Presnejšie, čínsky technologický obor chce prekonať Apple v predajoch smartfónov, čo sa mu aj (zrejme dočasne) podarilo.

Huawei sa najnovšom príspevku pustil do smartfónu iPhone X, ktorý bol predstavený na počesť desiateho výročia produkcie smartfónov iPhone. iPhone X prišiel o snímač odtlačkov prstov, ktorý nahradila technológia pre rozpoznávanie tváre známa ako Face ID.

Túto technológiu nie je možné oklamať fotografiami alebo 3D maskami, ktoré zobrazujú či napodobňujú tvár majiteľa smartfónu. Počas predstavovania smartfónu ale technológia zlyhala.

Craig Federighi sa na pódiu udalosti pokúsil odomknúť smartfón iPhone X vlastnou tvárou, čo sa mu nepodarilo. Spoločnosť neskôr vysvetlila, že na vine nebola technológia samotná ale demo nastavenia, ktoré smartfón používal pre prezentačné účely akcie.

Huawei incident využil vo svoj prospech a na sociálnej sieti Facebook zverejnil video, ktoré zobrazuje neúspešné rozpoznanie animovanej tváre klauna. V závere krátkeho videa nechýba odkaz na dátum predstavenia, ktorý pripadá modelu Mate 10.

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 bude predstavený 16. októbra 2017 v Nemecku. Podľa posledného video príspevku má ísť o skutočný smartfón, ktorý bude pracovať s prvkami umelej inteligencie – strojovým učením.

Huawei Mate 10 príde v dvoch verziách. Prvú konzervatívnejšiu doplní bezrámikový model s výkonným čipsetom Kirin 970 a ultimátnym duálnym fotoaparátom Leica.

Kúsok zo skladačky Huawei Mate 10

Zariadenie zatiaľ sprevádzajú samé superlatívy, a tak aj preto sme zvedaví, s čím všetkým sa Huawei v októbri pochváli. V 4. štvrťroku sa tradične očakávajú silné predaje v stánku Apple, ktorým nahráva nedávne predstavenie nových smartfónov iPhone.

Okrem toho mieria na trh, alebo sa už na trhu nachádzajú zariadenia Galaxy Note 8, LG V30 a taktiež Sony Xperia XZ1. Huawei Mate 10 tak stíha jeden z posledných predvianočných vlakov. Snáď si naň spotrebitelia počkajú.