Úvod Výrobcovia Huawei Huawei predbehol Apple. Je z neho druhý najväčší výrobca smartfónov na svete!

Huawei predbehol Apple. Je z neho druhý najväčší výrobca smartfónov na svete!

1
Huawei P10 Lite

Čínsky gigant Huawei sa už dlhšie netají tým, že sa chce stať najväčším výrobcom smartfónov na svete. Na mušku si zobral renomovanú spoločnosť Apple a samozrejme tiež kórejský Samsung.

Podľa správy rešpektovanej spoločnosti Counterpoint, ktorá sa zaoberá trhovou analytikou na globálnej úrovni, spoločnosť Huawei predbehla v predajoch inteligentných mobilných telefónov výrobcu Apple. Kórejský Samsung si kráľovskú prvú pozíciu udržal.

Huawei predal viac ako Apple v mesiacoch jún a júl. Navyše, augustové tržby naznačujú, že Huawei bude druhým najväčším výrobcom smartfónov na svete aj v mesiaci august.

Je vidieť, že Huawei sa svojho ambiciózneho plánu drží a postupne stúpa smerom nahor. K pevnej a stabilnej pozícii na prvej, resp. druhej priečke má ale ešte ďaleko. V prvom rade výrobcovi chýba kľúčový produkt, takzvaný hrdina, po ktorom by bažilo množstvo zákazníkov.

Huawei
Predaj smartfónov Samsung, Huawei a Apple od júna 2015 do júla 2017 © Counterpoint

Spoločnosť Huawei sa vyšplhala na druhú pozíciu ako celok. V aktuálnej (júl) prvej desiatke najpredávanejších smartfónov nefiguruje ani jeden model s logom tejto spoločnosti.

Prvé dve miesta patria modelom iPhone 7 a iPhone 7 Plus, nasleduje Oppo R11 a Oppo A57 (obľúbené hlavne na ázijských trhoch a v Číne) a top päťku uzatvára Samsung Galaxy S8.

Celá desiatka najpredávanejších smartfónov za mesiac júl pokračuje zariadeniami: Xiaomi Redmi Note 4, Galaxy S8+, iPhone 6, Galaxy J7 Prime a Galaxy A5 2017.

Huawei
Najpredávanejšie smartfóny za mesiac júl 2017 © Counterpoint

September

September už pár dní žiari v kalendári. Tento mesiac však bude pre Huawei nepríjemný. Teda aspoň pre jeho druhú pozíciu v rebríčku. V septembri príde na trh Samsung Galaxy Note 8, trhový nástup čaká aj LG V30 a hlavne, spoločnosť Apple predstaví nové smartfóny iPhone.

Od nich sa tradične očakáva, že budú trhať predajné rekordy. Veľký dopyt sa predpovedá aj pri uvedenom Galaxy Note 8 a LG V30, ktorý zatiaľ vstrebáva veľmi pozitívne ohlasy.

LG V30

Aj Huawei má eso v rukáve, ktoré plánuje vytiahnuť v druhej polovici roka tak, ako už urobili Samsung a LG. 16. októbra uvidíme premiéru smartfónu Huawei Mate 10, ktorý nebude zaostávať za konkurentmi.

Otázne je, ako sa mu bude na trhu dariť. Bojovať o zákazníka s novými iPhone zariadeniami či s Galaxy Note 8 nebude jednoduché. Ak vôbec aspoň možné.