Úvod Výrobcovia HTC HTC U11 Plus – väčší displej, úzke rámiky a predstavenie v novembri?

HTC U11 Plus – väčší displej, úzke rámiky a predstavenie v novembri?

0
Aktuálna vlajková loď HTC U11 © techbyte.sk

Spoločnosť HTC zatiaľ podľa neoficiálnych správ taktiež vstúpi do elitného klubu zariadení s minimálnym orámovaním okolo displeja. Reprezentantom má byť HTC U 11 Plus, ktorý uvidíme možno už v novembri.

Momentálne si asi 2000 zamestnancov mobilnej divízie HTC balí veci a sťahuje sa do spoločnosti Google. Spolu s nimi odídu aj licencie, ktoré podmieňujú využívanie širokého portfólia patentov spoločnosti.

Google síce kúpil mobilnú divíziu výrobcu HTC, no tá bude aj naďalej pokračovať v tom čo robila doteraz. Produkcia a vývoj HTC smartfónov tak ohrozené (zatiaľ) nie sú.

Tento rok to ani zďaleka nevyzeralo na to, že HTC predstaví nejaký ďalší high-end, ktorý by konkuroval nedávno predstaveným vlajkovým lodiam iných výrobcov. Podľa francúzskeho zdroja sa tak ale má stať.

Čo je najlepšie, HTC U11 Plus má prísť so 6″ displejom s pomerom strán 18:9, rozlíšením 1440 x 880 pixelov a…s výrazne užšími rámikmi. Pokiaľ sa tak stane, HTC sa pripojí k výrobcom Samsung, LG, Huawei (Mate 10 v októbri), Xiaomi, Apple (iPhone X) a niekoľkým ďalším.

Títo výrobcovia už predstavili alebo predstavia smartfóny s veľkým displejom, užším pomerom strán a takmer neexistujúcimi rámikmi okolo displeja. Tomuto trendu zatiaľ nepodľahlo Sony, Lenovo a momentálne prepierané HTC.

htc u11
Súčasná vlajková loď HTC U11 čoskoro dostane súrodenca © techbyte.sk

HTC U11 Plus zastane high-end pozíciu, ktorej nahráva použitie čipsetu Snapdragon 835. 4 GB RAM má byť spojená so 64 GB úložiskom, respektíve 6 GB operačnej pamäte nájdeme pri 128 GB verzii (obe UFS 2.1).

Stále aktuálna vlajková loď HTC U11 disponuje 12 Mpx snímačom s výnimočnou obrazovou kvalitou a schopnosťami. Poputovať má aj do rovnomenného smartfónu s prívlastkom Plus, čo je iba dobre.

Spomenieme ešte odolnosť IP68, nabíjací šprint QuickCharge 3.0 a technológiu Edge Sense, teda na tlak citlivý rám pre interakciu s prostredím.

Predstavenie

Čo je možno v prípade HTC netradičné, k oficiálnemu odhaleniu má dôjsť 11. novembra v Číne.

HTC na čínskom trhu takmer nežiari a možno si týmto krokom získa záujem zo strany čínskych spotrebiteľov. Aspoň nejaký podiel na čínskom trhu je pre každého výrobcu dôležitý, keďže je čínsky trh so smartfónmi tým vôbec najväčším na svete.

Čerstvé informácie neboli spojené so žiadnym obrazovým materiálom a tak sa môžeme kochať iba aktuálnou vlajkovou loďou výrobcu.