Úvod Zariadenia Akčná kamera GoPro Hero 6 Black na FOTO. Predstavená má byť čoskoro...

Akčná kamera GoPro Hero 6 Black na FOTO. Predstavená má byť čoskoro na jeseň

1
gopro hero 6 black

Spoločnosť GoPro zápasí s ekonomickými problémami, čo v marci tohto roku vyústilo do prepúšťania. Populárneho výrobcu muselo opustiť 270 zamestnancov. Celkové ekonomické ozdravovanie pritom nie je lacné.

Náklady na reštrukturalizáciu sa vyšplhali na 10 miliónov amerických dolárov. Časť sumy pohltilo odstupné pre prepustených zamestnancov. Napriek nepriaznivej situácii spoločnosť GoPro plánuje predstaviť novú generáciu vrcholovej akčnej kamery.

Model GoPro Hero 5 Black bol vo svojom období najpredávanejším digitálnym fotoaparátom na americkom trhu. Nahradiť ho má model GoPro Hero 6 Black, ktorého zatiaľ údajnú podobu môžete vidieť na fotografii nižšie.

gopro hero 6 black

Snímku zverejnil server Photo Rumors a prezrádza tiež kľúčové vlastnosti. 12 Mpx senzor si má poradiť so 4K videom pri hladkom snímkovaní 60 FPS. Oveľa plynulejšie video pri ultra jemnom rozlíšení bude tým pravým lákadlom pre technologických nadšencov a tvorcov video obsahu.

GoPro Hero 6 Black odolá vode, čo je limitované hĺbkou desiatich metrov. Dobrou správou je, že na novú generáciu akčnej kamery dlho čakať nebudeme. Ako deň predstavenia sa spomína 28. september, ktorý sa v kalendári objaví onedlho.

Je možné, že si výrobca GoPro pripraví viac lákavých prekvapení. O všetkých sa dozvieme snáď už onedlho.