Úvod Zariadenia Akčnú kameru GoPro Hero 6 Black spoznáme tento týždeň. Čo prinesie?

Akčnú kameru GoPro Hero 6 Black spoznáme tento týždeň. Čo prinesie?

0
gopro hero 6 black

Spoločnosť GoPro začala rozposielať pozvánky na podujatie, ktoré sa bude konať 28. septembra v meste San Francisco v Kalifornii. Výrobca predmet podujatia neupresnil, no ani nemusel. Každému je jasné, o čo pôjde.

Tento týždeň istotne spoznáme novú akčnú kameru GoPro Hero 6 Black, ako aj ďalšie novinky. Výrobca GoPro je považovaný za kráľa akčných kamier, ktorý sa tiež vrhol do segmentu lietajúcich quadrokoptér.

Model Hero 6 Black by mal stáť asi 500 eur a hlavné inovácie sa udejú vo vnútri kamery. Fasáda zostane takmer nezmenená, čo však nie je prekážkou. Hlavným lákadlom bude schopnosť 4K záznamu pri snímkovaní 60 FPS.

Pokiaľ stále preferujete najrozšírenejšie FHD rozlíšenie, video dokážete zachytiť pri masívnom snímkovaní 240 FPS. Kamera GoPro Hero 6 Black má byť údajne dvakrát rýchlejšia ako jej stále súčasný predchodca Hero 5 Black.

gopro hero 6 black

Vývojári sa pohrali s digitálnou stabilizáciou, ktorá ešte dokonalejšie eliminuje otrasy a chvenie, stúpnu prenosové rýchlosti a konečne sa dočkáme vylepšenia obrazovej kvality pri zhoršených svetelných podmienkach.

Výkon, rýchlosť, prenos dát a väčšinu ďalších inovácií pokryje úplne nový procesor označený ako GP1. GoPro ho malo vyvíjať interne vo vlastnej réžii a určite sme zvedaví, ako sa im to podarilo.

360 stupňov a dron

Asi by to bola príliš krátka konferencia, keby spoločnosť predstavila iba jednu kameru. Hospodárskymi výsledkami sa chváliť nebude, keďže neboli ružové a došlo k reštrukturalizácii a k prepúšťaniu zamestnancov.

Možno padne slovo o tom, že kamera GoPro Hero 5 Black bola vo svojom období najpredávanejším digitálnym fotoaparátom v USA.

GoPro Karma

Očakávame zverejnenie ďalších detailov o zariadení GoPro Fusion, 360-stupňovej kamere, ktorú by si pochvaľovali laici aj profesionáli. Nie sme si istí, či je 360-stupňové video ten správny smer. Skôr získava na popularite snímanie v 180-stupňovom zábere.

Fanúšikovia záberov z oblohy očakávajú aktualizáciu drona GoPro Karma, ktorý sa v minulom roku preslávil hlavne zvolávacou akciou. Výrobca musel dron kvôli technickým problémom stiahnuť z trhu.

Masové demonštrácie pilotov dronov nenastali, keďže GoPro Karma aj tak zaznamenal po trhovom štarte slabé predaje. Konkurencia v podobe výrobcu DJI sa teda necítila ohrozená, no už tento štvrtok to môže byť naopak.