Úvod Google Google Pixel 2 Smartfóny Google Pixel 2 na nových renderoch: Cena vás položí do kolien

Smartfóny Google Pixel 2 na nových renderoch: Cena vás položí do kolien

0
google pixel
Približne takto by mal vyzerať Google Pixel 2 XL © AndroidPolice

Spoločnosť Google predstaví 4. októbra nové generácie referenčných smartfónov Google Pixel, z ktorých oba ponesú označenie high-end. Hlavný rozdiel medzi zariadeniami predstavuje displej.

Menší Google Pixel 2 príde na trh v modrom, čiernom a bielom farebnom prevedení s cenou 649 dolárov za 64 GB verziu. Model s 128 GB úložiskom bude v USA stáť 749 dolárov.

Európske ceny by mali byť veľmi podobné, ak nie rovnaké. Samozrejme, znak amerického dolára musíme vymeniť za euro. Google Pixel 2 po výkonnostnej stránke zastreší čipset Snapdragon 835 a z prednej strany sa na nás pozrie displej s 5,0-palcovou uhlopriečkou.

Google Pixel 2 príde s tradičným prevedením, čiže nemôžeme očakávať štíhle rámiky po vzore mnohých súčasných vlajkových lodí. Toto žezlo preberie až väčší Pixel 2 XL. Menší model vyrobí HTC, ponúkne stereo reproduktory a absolútne čistú formu operačného systému Android vo verzii 8.1 Oreo.

Google Pixel 2

Určite zaujímavejším kúskom bude Google Pixel 2 XL. Ten príde v klasickej čiernej farbe a radi vidíme aj tzv. panda prevedenie, ktoré bolo veľmi vyhľadávané pri smartfóne Nexus 5. Čierno-biely Google Pixel 2 XL zaujme aj zvýrazneným tlačidlom napájania.

64 GB model vytiahne z amerických peňaženiek 849 dolárov. Dvojnásobná kapacita interného úložiska cenu povýši na 949 dolárov. Nové Pixely tak cenovo veľmi neodskočia od aktuálnych vlajkových lodí napríklad kórejských výrobcov.

Prirodzene aj väčší z dvojice bude poháňať čipset Snapdragon 835 a čistý Android vo verzii 8.1 Oreo. Esom v rukáve bude displej. Google Pixel 2 XL rozmerovo príliš neodskočí od menšieho súkmeňovca.

Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL

Nenechajte sa ale zmiasť. Dojem z veľkého 6,0-palcového OLED displeja nepokazí široké orámovanie. Menší z dvojice bude mať rámiky hrubšie, ktoré celkový veľkostný rozdiel medzi nimi stierajú.

Žiaľ, na verejnosti sa objavili náhľady, ktoré zobrazujú dané smartfóny iba zo zadnej strany. Rozdielov je minimum, ten najhlavnejší asi predstavuje pozmenená poloha fotoaparátu. Ako môžete vidieť, nové Pixely nebudú členmi klubu duálnych fotoaparátov. O obrazovú kvalitu by sme sa ale nebáli, keďže bola skvelá už pri minuloročných modeloch.

Ak chcete získať predstavu o vzhľade prednej strany, stačí, ak sa pozriete na smartfón LG V30. Google Pixel 2 XL vyrobí práve kórejské LG a na margo jeho nového OLED displeja vznikol aj neoficiálny render na titulnej snímke.

Google Daydream

Spoločnosť Google 4. októbra 2017 predstaví s novými smartfónmi tiež aktualizovanú podobu náhlavnej súpravy pre sprostredkovanie virtuálnej reality. Google Daydream opäť pokryje tkanina a jeho cena vzrastie na 99 dolárov.

Očakávať tak môžeme viac, ako iba estetické inovácie. Všetky detaily sa každopádne dozvieme už o dva týždne.