Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Galaxy S9: Prvá vlajková loď pre rok 2018 pôjde do vojny s iPhone...

Galaxy S9: Prvá vlajková loď pre rok 2018 pôjde do vojny s iPhone X. Toto môžeme čakať

12
Koncept Samsung Galaxy S9

Vojna medzi najväčšími výrobcami smartfónov na svete, Apple a Samsung, pokračuje v stupňovaní. Olejom v ohni je totiž nový iPhone X, ktorým Apple masívne vylepšil svoje portfólio dovtedy inak relatívne nudných smartfónov.

Tým, že predstavil zariadenie s takmer žiadnymi rámikmi šliapol Samsungu na krk čo sa má odzrkadliť na chystanom Galaxy S9 určenom pre prvú polovicu 2018.

Galaxy S9 má byť pokračovaním Galaxy S8, zariadenia, ktoré vo veľkom spustilo revolúciu bezrámikových smartfónov. Áno, už aj predtým sme tu mali niektoré bezrámikové smartfóny, ani jeden sa však nepredával tak dobre ako Galaxy S8.

Samsung má podľa najnovších informácií premýšľať nad tým, že sa podobne, ako Apple, zbaví vrchného a spodného rámiku. Namiesto toho nechá len, už teraz povestný, malý výbežok v displeji, akým disponuje aj iPhone X. V ňom majú byť umiestnené všetky dôležité senzory.

Ďalším zaujímavým kúskom puzzle je možnosť, že sa pri Galaxy S9 dočkáme modularity. Ide o veľmi kontroverzný krok, ktorý sa v minulosti nestretol s veľkým úspechom. Stačí sa pozrieť na projekt Ara od Google či snahu Motoroly a LG. Najnovším hráčom vo svete modularity je Essential Phone. Ak by sa do možnosti rozšíriť funkcionalitu smartfónu pomocou pripojenia externých zariadení zapojil aj Samsung, jeden z najväčších hráčov na svete, mohlo by sa to podariť. Tu však prebiehame, budeme sa musieť nechať prekvapiť.

Samsung Galaxy S9 má zároveň ponúknuť výkon, ktorý sa má rovnať tomu, ktorý ponúka čip Apple A11 Bionic. Postarať sa o to má nový Snapdragon 845, ktorý Samsung vyvíja spoločne s Qualcommom. Ísť má o čipset vyrobený pokrokovou 7 nm technológiou.

Momentálne sa hovorí o tom, že Galaxy S9 opäť ponúkne snímač odtlačkov prstov na zadnej strane, 6 GB operačnej pamäte RAM, Android 8.0 Oreo, duálny fotoaparát a ďalšie zaujímavé funkcie ako rozpoznávanie tváre a bezdrôtové nabíjanie.

Čo sa dostupnosti týka, očakávame, že Galaxy S9 bude predstavený koncom februára 2018 alebo začiatkom marca 2018.