Väčšina veľkých a časť menších výrobcov sa pomaly ale isto presúva k bezrámikovým smartfónom. Je to niečo čo ľudia chcú, o tom niet pochýb.

Novinky od Samsungu zatiaľ ponúkajú takmer bezrámikový displej s dostatočne veľkým rámikom nad displejom pre umiestnenie senzorov, reproduktoru pre telefonovanie a prednej kamery.

To by sa s príchodom nových generácií smartfónov malo zmeniť. Výrobcovia sa totiž budú snažiť ešte viac natiahnuť displej čo má spôsobiť že na spomínané senzory, reproduktor a kameru už neostane miesto. Alebo hej? Pozrime sa, ako to vyriešil Apple. Pri chystanom iPhone 8, ktorého dizajn je dobre známy už teraz nájdeme doslova výrez v displeji, do ktorého umiestnil všetko potrebné.

Podobný patent po novom získal aj Samsung. Je teda dosť možné, že dizajnovo budú Essential Phone, iPhone 8 a Galaxy S9 (?) veľmi podobné.

Patentovú prihlášku už dokonca stihol schváliť juhokórejský patentový úrad KIPRIS, takže Samsung môže začať s prácou.

Zaujímavé je, že Samsung o tento patent požiadal ešte v máji 2016 čo opäť znázorňuje, ako dopredu majú výrobcovia rozpracované nové smartfóny. Je možné, že Samsung v týchto dňoch pripravuje všetko potrebné pre Samsung Galaxy S10, ktorý uvidíme až v roku 2019.

Tak či onak, máme sa na čo tešiť!